Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kychanie uzovky cerenej

Zdravím.

Dúfam že mi budete vedieť pomôcť…
Mam doma užovku červenú. V poslednej dobe som si všimol že veľmi často kýcha. Čím to môže byt spodobené? Denne teploty ma okolo 26 stupňov, nočné klesajú dole okolo 20-23. Kýcha veľmi často aj 5 kráť za sebou. Potom chvíľu nič a zase… Doteraz som s nou žiadne problémy nemal. Ak týždenne raz kýchla tak bolo veľa. Ale tento víkend kýcha skoro stále.. Ma 120cm. Ma okolo jeden a pol roka.
Vlhkosť ma v terarku okolo 40-50%.

Poraďte mi pls. Dik.

Předmět Autor Datum
A substrát má jaký, není prašný? Upřímně tedy neumím si představit, jak had kýchá, to je technicky p…
krokodýl 03.09.2007 11:11
krokodýl
JBL Terra Bark, ekologicka terarijni raselina... Takze toto ma ako podklad. Priatelka je doma cely d…
Micky 03.09.2007 11:42
Micky
Možné to je, ale to by špatně dýchal a minimálně by se mu dělali bubliny u nosu (při nastydnutí) neb… poslední
krokodýl 03.09.2007 15:49
krokodýl

JBL Terra Bark, ekologicka terarijni raselina... Takze toto ma ako podklad. Priatelka je doma cely den a tak si to ona vsimla ze vela kycha. je to fakt take kychanie. najcastejsie kycha ked sa snazi otvarat dvere na terarko - hlavu sucha o sklo.

Zacal kychat v tych dnoch ked sa vonku ochladilo. Chcem sa spytat ako sa prejavuje ak ma had zapal pluc (ak je to mozne aby mal).

Možné to je, ale to by špatně dýchal a minimálně by se mu dělali bubliny u nosu (při nastydnutí) nebo měl zduřelé sliznice v krku atd., ale hada jsem kýchat ještě neviděl. To by bylo ale na veterináře. Může ho něco dráždit (prach), zkuste mu trošku zdvihnou teplotu v teráriu a víc vlhčit ten substrát. Samotná rašelina, když uschne tak je prašná. Pro u. červenou je lepší spíš propranej písek s přírodní rašelinou nebo lesní hrabanka. K těm speciálním substrátům ze zverimexů moc důvěry nemám. Když nic jiného, tak je to předražené. Jenm to má hezký obal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru