Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota

Zdarvím,
asi týden mám krajtu královskou a mám takový dotaz. Možná hloupý, ale nevím. Krajta už se možná trošku aklimatizovala, už i žrala, teď už čekáme jenom na bobek, už nemám ani takovou nedůvěru já, když ji beru, ale jedno mi dělá starosti.
A to její teplota. Vím, že hadi se potřebují nahřívat, protože neudrží teplotu, proto se jim taky svítí lampou aby se mohli pod ní nahřát. Jenže moje krajta je přes den když svítím lampou pořád zalezlá buď pod kamenem, kde možná trochu teplo je, protože na něj lampa pořád svítí, ale nebo taky pod nádobkou s vodou, ale na opačné straně terária, kde je relativně chladněji a odplazí se jen když vyměňuju vodu, jinak by tam byla zalezlá asi až do doby než bych zhasl, protože pak vždy tráduje po terárku, ale už se nemůže nahřát. Navíc když jí vezmu tak cítím jak je studená.

Prosím nepište mi, že krajty jsou aktivní až večer a proto nemůžu chtít aby trádovala po terárku přes den, to vím, jen mi jde o to aby se nahřála a "neumrzla" mi.
Díky

Předmět Autor Datum
ahoj, sice nemam kajtu, ale pokud se schovava pod misku s vodou na opacnou stranu teraria nez mas zd…
honza luk 05.09.2007 17:26
honza luk
Pokud má výběr teplot v teráriu od 32 st. u zdroje po nějakých 24 na druhé straně terária, tak si ur…
krokodýl 05.09.2007 17:32
krokodýl
Ahoj, já mám ten samý problém se svojí korálovkou, taky je celý dny zalezlá pod miskou s vodou, hork…
Pettrus 05.09.2007 17:30
Pettrus
Oni se hadi, hlavně mláďata, rádi schovávají;-).
krokodýl 05.09.2007 17:34
krokodýl
Ok beru radu od odborníka, budu doufat, že se jen schovává.:-D poslední
ToVy 05.09.2007 18:19
ToVy

ahoj, sice nemam kajtu, ale pokud se schovava pod misku s vodou na opacnou stranu teraria nez mas zdroj tepla, je ji velmi pravdepodone horko, prekontroluj si teplotu.nevim presne kolik krajty maji mit,ale urcite kdyz to tady zkusis vyhledat neco ti to najde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru