Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázka na Khora ale i ostatní ohledně zimování v boudách a pak doma????

Pokud chci Lenko zazimovat mladé želvy, pamatuji na to již v létě. Umístím je do venkovního výběhu a chovám se k nim stejně jako k dospělým, vycházím z toho, že želvy, ať je malá nebo velká tak sdílí stejné životní prostředí a ne že je každá z jiné planety. Fakt je, že zimování mlaďounkých želv je alespoň pro mě dost napínavé.
Prvním rokem nezimuji, druhým rokem zazimuji stejně jako u dospělých, ale probouzím na nový rok. Potom každý rok přidávám měsíc. V pěti letech zimují mé želvy již naplno celou zimu. Pokud ale želva není chována od mala v podobných podmínkách, chce to individuální přístup. Na to asi nepůjde dát nějaký návod, nebo alespoň já se na to moc necítím. Spíš si myslím, že by měl odpovědět chovatel, který chová želvy doma a zimuje.
Ještě bych chtěl dodat, že nikoho nepřesvědčuji o vhodnosti mého způsobu zazimování, pouze píšu jak to praktikuji já, a je na každém aby posoudil zda je to tak vyhovující.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny