Předmět Autor Datum
co konkrétně tě zajímá? Předpokládám, že se její chov nijak zvlášť neodlišuje od ostatních příslušní…
Georgij Gadjukin 10.09.2007 16:32
Georgij Gadjukin
U pyromelan bych řekl,že je trošku odlišná hlavně teplota, neměla by být příliš vysoká, tak kolem 25…
lukasek 10.09.2007 22:43
lukasek
Tak tak, pyromelany při vyšších teplotách nežerou a vůbec oproti jiným druhům korálovek běžně chovan…
krokodýl 11.09.2007 12:16
krokodýl
Ano to už jsem taky zjistil že nechetějí žrát tak jsme jel k specializované doktorce a ta mi to ukáz…
Franna 11.09.2007 15:36
Franna
Jak jí co můžou mít v akvárku jak velký akvárko jestli tam můžou mít kytky atd atd nějakou literatur…
Franna 11.09.2007 15:37
Franna
Asi máš nerozkrmenou korálovku. Ale, že pro ni nemůžeš sehnat tak mali myšata? To mě teda ukaž korál…
Boss_1 11.09.2007 16:33
Boss_1
Franna: Zkus oběhnout nějaké zverimexi v okolí, některé holata pravidelně mají. Samotné kuřecí bych…
krokodýl 11.09.2007 17:00
krokodýl
Děkuju za radu no krmim ho opatrně a malé kusi takže si myslim že opatrně on když mu to dáš do tlami…
Franna 11.09.2007 19:05
Franna
V noci ji určitě nesviť, to je přece proti vší logice. Rady si dostal, víc se z české literatury ste…
krokodýl 11.09.2007 19:43
krokodýl
Ta úsporka nedává žádné teplo.Jestli jí máš jen na dosvícení terária tak dobře.Jinak to bude chtít ž…
Melda 11.09.2007 20:48
Melda
Místo úsporky bych dal jen obyč nebo bodovku žárovku :i: 25 W, v případě bodovky možná jen 15 W. Je…
krokodýl 11.09.2007 21:30
krokodýl
Bodovky se dělaj i 15W?:-/Nebo myslíš takový ty malý halogeny.:))
Melda 11.09.2007 21:39
Melda
100% si nejsem jistý, ale mám za to že bodovky a mignonky (E14) se dělají od 15 W a klasika (E27) od…
krokodýl 12.09.2007 09:39
krokodýl
70x30x40 sa mi zda velke prostredie pre mlada koralovky.Mozno ma stres s velkeho prosterdia,radsej j… poslední
Tommy 12.09.2007 13:25
Tommy

Tak tak, pyromelany při vyšších teplotách nežerou a vůbec oproti jiným druhům korálovek běžně chovaných u nás jsou to poměrně nežerové, čímž mohou svému majiteli způsobit dost vrásek. Většinou žerou jen na jaře, přes léto se většinou postí a pak si někdy zobnou na podzim, ale někdy ani to ne. Samci jsou na to ještě horší než samice a za rok přijmou až překvapivě málo potravy, třeba jen 8 myšek a není to na nich nijak vidět. Prostě jim to stačí. Mláďata zas často myšata mnoho měsíců odmítají, protože jsou to v přírodě ještěrkožrouti a musí být krmena násilně. Takže pro začátečníka to není úplně nejvhodnější had. Ale jsou to krasavci;-).

Ano to už jsem taky zjistil že nechetějí žrát tak jsme jel k specializované doktorce a ta mi to ukázala a taksi ho krmim sám jelikoš je nemohu sehnat tak malé mišata tak to krmím kuřecím masem doufam že to nevadí nevíte o nějký knize kde by jsme se dozvěděl uplně vše co by mělo mít v akvárku jestli tam může mít kytky prostě by jsem se o tom chtěl dozvědět co nejvíc děkuju.

Asi máš nerozkrmenou korálovku. Ale, že pro ni nemůžeš sehnat tak mali myšata? To mě teda ukaž korálovku, která nezvládne ani jednodenní holátko!!
Had by měl mít bydliště kde jsou větrací otvory vespod a pak někde navrchu, kvůli dobré cirkulaci vzduchu, takže bych chudáka nestrkal do akvárka. Radši si kup nebo udělej terárko, to koupeny sice není zrovna levny, ale na hada, kterej se mnou bude bydlet cca 10 let nebudu šetřit.
Pro takovyho prcka stačí terárko 60x30x40 (d,š,v)a nějaky kytky jsou spíš na ozdobu, ale had je příliš nevyužije, větví na šplhání se mu zavděčíš víc. Teplota přes den postačí kolem 25 stupnů s lokálním výhřevem na těch 30 stupňů, přes noc v pohodě pokojová teplota.

Franna: Zkus oběhnout nějaké zverimexi v okolí, některé holata pravidelně mají. Samotné kuřecí bych nedával, chybí tam balastní látky a minerálie. To je lepší krmit myší nožičky, z jedný myši máš 4 porce ;-), ale nejlepší je to holátko. Malou korálovku můžeš mít i v plastové bedničce nebo malinkém teráriu, pro mládě pyromelany ti stačí klidně jen 30x20x20 cm, to jí stačí tak do velikosti 50-60 cm, takže tak do necelého roku. Pokud máš větší, tak tam není problém mít nějaké rostliny, otázka je, jak se jim tam bude dařit. Jak jsem psal výš, tak teploty raději nižší. Bohatě stačí pokojová teplota okolo 22-24 st., lokálně o nějaký stupínek víc, tak maximálně 27-28 st., v noci stačí 18-22 st. Lze použít i akvárium, ale musíš mít dobře udělané víko z dostatečným větráním. Pozor zavírání to chce fakt těsné, jsou to dobří zdrhači, jako všechna mláďata hadů;-). Substrát spíše sušší, písek nebo písek z rašelinou, mohou být i oblázky nebo hobliny. Do jednoho koutu malá mistička s vodou (mělká) a nějaký mech, kvůli vlhkosti, ten se občas porosí. Jako úkryt stačí kousek kůry, část kokosové skořápky nebo větší střep květináče a pod. Dej pozor hlavně na ty vysoké teploty, pokud budeš mít malé terárium nebo plastovou nádobu, tak raději nepoužívej žárovku nebo jen 15 W bodovku, raději slabší topný kablík pod částí terária (stačí 25 W). Občas jí zkus nabídnout hole, jestli už si nevezme sama, to by bylo vyhráno. Pozor při násilném krmení, raději dvě menší sousta než jedno velké a s citem. Chovu zdar.

Děkuju za radu no krmim ho opatrně a malé kusi takže si myslim že opatrně on když mu to dáš do tlami tak on už to sní sám ale jinak prostě jíst nechce nevim když mu to dávam k puse tak si to prostě nevezem sám musim mu to tam strčit a pak v poho mam akvárko 70x30x40 dxšxv, a mam tam malou misku s vidou a kořen a potom takovej malinkej bunkr pro něj aby se měl kde schovat ale hodně se podhrabavá do země je hodně tam zalezlej, jinak dobře mam tam usporku a svítim 24h to asi vadí co? Takže ty kuřata ne jo hm tak co se dá dělat jinak no,a opravdu nevíš nějakou literaturu nějakou knížku v který se něco dočtu o Korálovce Královský? Děkuju

V noci ji určitě nesviť, to je přece proti vší logice. Rady si dostal, víc se z české literatury stejně nedozvíš. Vyšel o nich krátký článek v časopise Akvárium-terárium, ale ročník a číslo fakt z hlavy nevím. Něco málo o nich je v knize Užovky - V.Cerha, M.Kocián a krátká zmínka v knize Nejedovatí hadi v přírodě a teráriu - I. Kocourek. Ale jak říkám nic jiného než tady na poradně se tam nedozvíš. A zkus sehnat ty holata, chovat hada je určitá zodpovědnost, ke které patří i zajištění potravy.

70x30x40 sa mi zda velke prostredie pre mlada koralovky.Mozno ma stres s velkeho prosterdia,radsej ju daj do niecoho mensieho a zariad velmi jednoducho.Jeden ukryt,miska a nejaku podstielku.Vacsinou zacnu prijmat potravu rychlejsie v mensiom terarku.Tot moj nazor a samozrejme nebude az taka placha.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru