Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se člověk nedozví

Chci se vám jen svěřit se svým dnešním zážitkem z chovatelských potřeb. To je až k neuvěření, co se tam člověk o želvách nedozví. Ptala jsem se po vybavení do terárka, konkrétně třeba na teploměry, vlhkoměry a nějaké to osvětlení....Na dotaz pána na jaké se chystám zvíře jsem odpověděla, že na suchozemskou želvu a on spustil....
Teploměr a vlhkoměr je naprostá zbytečnost, jelikož terárko stejně nevytopím a jim stačí pokojová teplota a vlhko naprosto nepotřebujou, přeci jen jsou to pouštní zvířata...zdůraznil, že s ještěrkami z tropického pralesa je to už o něčem jiném....Co se týče světla, tak to je taky zbytečné, stačí mít odklopený vršek, aby tam nějaké to světlo šlo. Želva je prý naprosto nenáročné a jednoduché zvíře, které nic nepotřebuje...On sám měl 4 v garáži na zemi, kde bylo asi 20 stupňů a prý se jim tam líbilo, že se dokonce i rozmnožovali...Želvy jsou dnes drahé jen proto, že jsou chráněné. Dřív prý stály pár kaček, protože jsou tak jednoduché a nic nepotřebují, proto je měl také každý....Nejdůležitější je pořídit jí měkký a suchý substrát, hlavně ne hobliny, ty se jim zapichují do očí...No já jsem nestačila zírat!
Tímto bych chtěla všechny začátečníky upozornit, že informace ze všech petshopů, zverimexů atd. jsou opravdu k ničemu a povětšinou je raději ignorujte. A rovnou bych chtěla přihodit dotaz, zda někdo nevíte o nějakém obchodě s terarijním vybavením....Na internetu je hodně e-shopů, ale radši bych si vše sama prohlédla a okoukla ceny. Jsem z Kladna, takže případně i Prahu prosím, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Před měsícem jsem si koupila želvičku - roční vroubenou - a teď jí sháním zelenavou kamarádku. Jsem…
Marfuška 28.09.2007 18:45
Marfuška
Ahoj, až teď jsem si přečetla tento vzkaz. Já myslím, že by ses nám do auta určitě vešla, ale já se…
prcek 07.10.2007 18:50
prcek
Ahoj, děkuju za odpověď. Já se pořád zmítám mezi touhou pořídit si druhou želvičku hned a rozumem, k… poslední
Marfuška 10.10.2007 19:48
Marfuška

Před měsícem jsem si koupila želvičku - roční vroubenou - a teď jí sháním zelenavou kamarádku. Jsem taky z Kladna, ale mám problém s dopravou, tak jsem chtěla poprosit prcka, jestli bychom cestu k panu khor nemohly podniknout spolu :-)

Ahoj, až teď jsem si přečetla tento vzkaz. Já myslím, že by ses nám do auta určitě vešla, ale já se tam chystám až někdy v prosinci třeba.....stále nemám hotové bydlení a peníze na želváka. Jinak díky za typ, možná se tam někdy zajedu mrknout :-)Kdyžtak piš na mail krouev@seznam.cz

Ahoj, děkuju za odpověď. Já se pořád zmítám mezi touhou pořídit si druhou želvičku hned a rozumem, který velí počkat do jara. Ale vypadá to, že touha zvítězí a v tom případě bych tam ráda zajela dřív než v prosinci. Takže děkuju a jdu se zeptat na něco na mail :-)
Jo a do Rudné určo zajeď, třeba jen potěšit oko, já tam byla v pátek s jednou morčatářkou - jen tak - okamžitý nápad a udělalo nám to veeelkou radost, asi takovou, jako jiným ženám udělá radost nakupování hadrů :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru