Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vážení?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kde seženu něco, čím malého prcka zvážím? Četla jsem, že optimální je váha na dopisy, ale ta stojí přes 1 000. Má někdo jiný nápad nebo zkušenost s vyřazenými váhami na poště nebo něčím podobným...:-D ?

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahojte, ja by som sa chcela opýtať na váhu mladých korytnačiek. Mám doma mladunkú Testudo Horsfieldi…
marianka0101 19.09.2007 23:49
marianka0101
Víš Marianko, ono dost záleží na "porodní" váze. Pokud ale tvá želvička přibrala za měsíc 7g, tak ro…
KHor 20.09.2007 00:47
KHor
Také mě trápí váha želvičky. Máme dvouletou t. hermani a teď má 140 g. Máme ji necelý rok, ale poprv…
Ikvéčko 20.09.2007 14:11
Ikvéčko
Pokud máte děvčata problém a pocit, že vaše želvičky by měly být tlustější, větší atd. pošlete sem f…
KHor 20.09.2007 15:51
KHor
[elva4fd3.jpg] [http://img208.imageshack.us/img208/3806/elva6yu4.jp g] [http://img208.imageshack.u…
Ikvéčko 24.09.2007 21:28
Ikvéčko
No paráda, je to móóc pěkně rostlá želvička ve výborné kondici, s jasně patrnými čerstvými přírůstky…
KHor 24.09.2007 23:40
KHor
Tak to mi spad kámen ze srdce.... Jsem ráda, že se vám líbí. A co ten veterinář? Mám to ještě nějak…
Ikvéčko 25.09.2007 12:18
Ikvéčko
A ještě k tomu plastronu... vrtá mi to teď pořád hlavou, kde k tomu přišla. Myslíte asi ta světlehně…
Ikvéčko 25.09.2007 19:23
Ikvéčko
No, třeba já si myslím, že by měla stačit hromádka hrubšího písku pod lampou. Vznikne suché místo, k…
Salicornia 26.09.2007 00:14
Salicornia
Tak v tom by problém být neměl, pod lampu jsem jí dávala takové seříznuté dřevo, takže se vyhřívala… poslední
Ikvéčko 26.09.2007 15:03
Ikvéčko

Ahojte, ja by som sa chcela opýtať na váhu mladých korytnačiek. Mám doma mladunkú Testudo Horsfieldii - má 2 mesiace a zaujímalo by ma, či váha 29 g je v poriadku. Za mesiac, čo ju mám pribrala asi 7 g - kŕmim ju púpavou, listami púpavy, ďatelinou, listami ďateliny, skorocelom a skúšala som trošku čínskej kapusty - tá jej ale moc nechutí. Koľko by mala tak mesačne v priemere pribrať? Ja ju teraz vážim radšej každý týždeň, aby som vedela aj do budúcna ako sa jej darilo. Ďakujem za odpovede

Víš Marianko, ono dost záleží na "porodní" váze. Pokud ale tvá želvička přibrala za měsíc 7g, tak rozhodně nemusíš mít obavy, jistě se jí daří dobře. Želvička, když se vylíhne, mívá tak 18-28g. V jednom roce je normální aby vážila okolo 100g +-, pokud si tedy přírůstek znásobíš dojdeš celkem přijatelnému číslu. Potravu podáváš přímo ve vzorovém složení, prostě je vidět, že jsi pečlivá chovatelka:-)Pokud to takto vydržíš vyroste ti krásná želvička. Jo a nezapomínej na "vlhký koutek" jak by řekl KHor:-D

Také mě trápí váha želvičky. Máme dvouletou t. hermani a teď má 140 g. Máme ji necelý rok, ale poprvé jsem ji vážila na začátku září (120 g), takže nemám srovnání o kolik přibrala za rok. Je ta váha odpovídající? Jaký by měl být měsíční přírůstek? Těch 7g platí obecně nebo jen u čerstvých mláďat? Navíc si nejsem jistá přesností kuchyńské váhy - rozdíl 20g během 20 dní asi není reálný,že?

Pokud máte děvčata problém a pocit, že vaše želvičky by měly být tlustější, větší atd. pošlete sem fotku, kde je vidět okolí krku a prdelky se slabinami + základní data a uvidíme. Takto se nedá dobře odpovědět, protože žádné tabulkové velikosti neexistují a pokud ano tak jsou nasmyslné a zavádějící, vždy záleží na druhu, lokalitě, pohlaví, stáří, zimování respektive nezimování, skladbě potravy atd. Já osobně bych raději zařadil do chovu želvu která roste pomalu ve venkovním výběhu, v pěti letech měří 13-14cm, než rychle rostlou "rychlokvašku" která stejné velikosti dosáhne za dva roky. Velikost nic, ale vůbec nic nevypovídá o kvalitě želvy. Pochopitelně nesmí to být např. podražená čtyřletá marginátka, která měří 8cm a váží 80g. To zas ne. I když jsem se s tím také bohužel setkal.:-(

[elva4fd3.jpg]

[http://img208.imageshack.us/img208/3806/elva6yu4.jp g]

[http://img208.imageshack.us/img208/3694/zelva2dg3.j pg]

[http://img125.imageshack.us/img125/682/zelva1xb4.jp g]

[http://img208.imageshack.us/img208/1610/ielva3sv3.j pg]

Tak se pokouším vložit sem nějaké fotky, ale nevím jestli se mi to podařilo správně. Doufám, že alespoň některé půjdou otevřít. Nějak to se mnou nechce kamarádit. Jde o "faldíky" naší želvičky. A pokud by to šlo poznat zajímalo by mě i její pohlaví.

Dovolil jsem si "pomoci" při vkládání fotek. Ten další pokus se téměř povedl. Smazal jsem jej, aby tu nebyl zbytečně dvakrát. Můžu-li poradit, doporučil bych za každou fotkou udělat odstavec, tj. stisknout "Enter" :-)(GG)

No paráda, je to móóc pěkně rostlá želvička ve výborné kondici, s jasně patrnými čerstvými přírůstky, faldíky tak akorát. S takovouto dvouletou T. hermanni b. bych já osobně byl spokojen. Nedá se jí nic vytknout. Pohlídal bych pouze plastron, zdá se mě jako kdyby měla odhojené plísňové onemocnění. Podobné mívají i želvy v přírodě, nic to není, na funkci to vliv nemá, jen dát pozor, aby nedošlo k recidivě. Nebo by to také mohlo být způsobeno suchem. Podobné stopy na plastronu mívají i želvičky chované v příliš suchém prostředí. Nebo je také možné, že jen blbě vidím.:-| Rozhodně ani jedna z těchto možností není problém posledního období. Teď je želva minimálně posledního půl roku chována správně, a také je to na ní vidět. Pokud to takto půjde dál, vyroste z ní opravdu fešanda. Překvapujete mě děvčata, dneska hned 3x. Hanka, ta která má Drobka,tu maličkou sulkátku, mě dnes posílala fotku k prezentaci na stránky a také mě překvapilo jak pěkně jí Drobek roste. Potom paní z Ostravy, taky paráda, to ale už asi bude docela zkušená chovatelka, má želviček víc a všechny moc pěkné. Vždy jsem byl zvyklý na hrbaté usušené, rachitické chudinky a teď hned dvě+čtyři parádnice za jeden den. Supr:-) Fakt mám radost.

A ještě k tomu plastronu... vrtá mi to teď pořád hlavou, kde k tomu přišla. Myslíte asi ta světlehnědá místa uprostřed, že? Dřív jsem si nevšimla, že by je tam měla. Je možné, že by vznikly nedávno, třeba z příliš vlhkého substrátu? Abychom to s tím vlhčením zase nepřeháněli a ono z toho neměla chudák nějaké plísňové potíže... A co můžeme dělat preventivně, aby se to neopakovalo? Je možné to něčím potírat (genciana?)? Omlouvám se za to množství dotazů, máte to s námi laiky někdy těžké, ale my si vašich odpovědí moc vážíme. Takže předem díky.

Tak v tom by problém být neměl, pod lampu jsem jí dávala takové seříznuté dřevo, takže se vyhřívala na suchém - a trávila tam celkem dost času. Teď tam má hobliny, ale ty pod lampou jí nevlhčím. Snažím se vlhčit hlavně ta místa kam zalézá na noc, tak to snad bude v pořádku. Ještě bych poprosila někoho zkušeného o odpověď na můj dotaz hned pod obrázky ohledně veterináře. Už brzy tam půjdu a chtěla bych s jistotou vědět, jestli mám jeho zásahy odmítnout. Vím, že Khor tady vždy psal, že neodůvodněné zásahy želvě neprospějí....A že jsem tak neodbytná - odhadnete někdo pohlaví? Předem díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...