loading...
Předmět Autor Datum
Dva druhy spolu nechovej, obzvlášť když každej had pochází z úplně jiného koutu světa.To radši jedno…
lukasek 22.09.2007 11:32
lukasek
Já bych se trochu bál, že taeniura při svojí velikosti a dravosti např. při krmení guttatu skousne a…
krokodýl 23.09.2007 11:24
krokodýl
Jo, nechám si poradit,já jen že je mám v terárkách odděleně, navíc taeniura je mladá, cca 1 rok a má…
filosofemgt 23.09.2007 12:34
filosofemgt
Pokud jsou taeniura a guttata podobně velké, tak dočasně je lze chovat společně. Tu mladou samičku d…
krokodýl 23.09.2007 13:46
krokodýl
Myslím, že někteří z vás se míchání druhů až nezdravě bojíte!! Chovám spolu korálovku a pana krále h…
Boss_1 24.09.2007 11:32
Boss_1
se to asi bude muset vyzkoušet, ale i tak za to dík, no uvidíme, nějak to zkusím pořešit, i když už…
filosofemgt 24.09.2007 13:37
filosofemgt
http://pc.poradna.net/article/view/2-vlozeni-obrazk u-na-poradnu - tady je to celkem hezky popsany.…
Sharkie 24.09.2007 13:44
Sharkie
Boss1: Věř tomu, že by ani jeden žalem neumřeli;-), co se týká podmínek, tak opravdu stejné nároky n…
krokodýl 24.09.2007 15:14
krokodýl
SHARKIE:no teda to vkládání obrázku je dost nevychytany, to musím nejdřív hodit na nějaky americky s…
Boss_1 24.09.2007 16:45
Boss_1
Tak hrozňu fakt nedá:-D, ale mě kdysi zdlábla 45 cm getula 60 cm obsoletu, ovšem ta byla hubeňoučká;…
krokodýl 24.09.2007 17:11
krokodýl
no hroznu s koralovkou bych dohromady nedaval...kazdej zije v jinych podminkach. a az za par mesicu…
Lachesis 24.09.2007 17:46
Lachesis
A jaký máš důvod kombinovat korálovku a hroznýše?::) Jestli nemáš na druhé terárko tak jsi si neměl…
VF 24.09.2007 17:48
VF
Tak abych tak zhruba odpověděl všem: mám lampropeltis getula californae s podélným pruhováním a douf…
Boss_1 26.09.2007 12:24
Boss_1
Jak už jsem napsala v jiném vláknu, pláchla mi užovka červená, je to ještě drobek (cca 40 cm) takže…
ficule 26.09.2007 12:40
ficule
Ve zverimexu mi tvrdili že ne Asi začnu chodit na rady do zveráčů, ať se něco přiučím. Jestli se ne…
carlos 26.09.2007 14:19
carlos
Myslela jsem si to ... ono se těžko věří takové informaci, když za tou paní, co mě o tom přesvedčova…
ficule 26.09.2007 14:23
ficule
Co to znamená velký rozdíl? dospělý vs. mimno,rozdíl 30cm bych u gutaty neřešil.
carlos 26.09.2007 14:29
carlos
Tak to je fajn ... Jsi moc hodnej, informacím ve zverimexu nebudu věnovat velikou pozornost ;-)
ficule 26.09.2007 14:31
ficule
Jo, guttky pohromade jdou - jen si dej bacha na pohlavi a predcasne pareni (casem). Muj nazor na zl…
VH 26.09.2007 19:44
VH
Ono se teda ani moc člověk nemůže divit, že ve zverimexech jsou tací, jací tam jsou. V 99% jsou to h…
krokodýl 26.09.2007 21:53
krokodýl
No právě, původní je samec, tak kdyby se nedejbože nenašel a došlo by k situaci, že by se ukázal až…
ficule 27.09.2007 11:11
ficule
Pokud tam nebudou mít holku, tak se snesou v pohodě.
krokodýl 27.09.2007 16:25
krokodýl
Dva smaci v klidu, snad bych dal bacha jen po zimovani, ale pokud tam nebude hadice, tak se nic dit… poslední
VH 28.09.2007 11:34
VH

Já bych se trochu bál, že taeniura při svojí velikosti a dravosti např. při krmení guttatu skousne a ublíží jí, přeci jen když se mi chytnou dvě taeniury, tak je to poměrně síla a představa, že takhle drapne guttatu, není pěkná. Ale i teplotní a vlhkostní podmínky chovu jsou trochu odlišné. Stejně tak pokud bys měl samce taeniury a samici guttaty, tak by ji taky mohl poměrně ublížit atd. Druhy raději nekombinuju. Nemám s tím nijak pozitivní zkušenosti.

Jo, nechám si poradit,já jen že je mám v terárkách odděleně, navíc taeniura je mladá, cca 1 rok a má něco přez metr,mám je v terárkách- úplně stejné podmínky, podestýlka, každá topný kámen a žárovku, na noc zhasínám, takže mně napadlo že bych je spojil. Mám ještě jeden dotaz, koupil jsem teď mládě guttky měla by to být samička, tu druhou mám 4 roky, kdy je můžu dát dohromady, aby ji ta starší neublížila?

Pokud jsou taeniura a guttata podobně velké, tak dočasně je lze chovat společně. Tu mladou samičku dej k dospělákovi nejdříve tak v roce a půl až dvou letech, až bude mít okolo 1 m a víc. Nejde ani tak o ublížení, jako o předčasné páření, které by mohlo mít nepříjemné následky. Samička by měla být dostatečně vyspělá.

Myslím, že někteří z vás se míchání druhů až nezdravě bojíte!! Chovám spolu korálovku a pana krále hroznýše. Fakta a čísla:korálník:55-60 cm¨, stáří cca 15 měs. Hroznýš: 80 cm, stáří 5-6 měs. Jsou to hadi kteří můžou žít ve stejných podmínkách, při krmení je samozřejmě odděluju a hlavně se ty zvířátka mají rády a kdybych je od sebe oddělil tak by umřeli žalem!!:-)
Korálovka měla asi 8 měsíců terárko sama pro sebe a nikdy nespala jinde než pod miskou na vodu. Ale teď sem tam chodí spát s hroznýšem na úplně jiné místo a vypadají jako dva milenci. Hodil bych sem foto, ale nevím jak, tak mě někdo napište stručný návod.

Boss1: Věř tomu, že by ani jeden žalem neumřeli;-), co se týká podmínek, tak opravdu stejné nároky nemají, zatím to jde, počkej až bude mít hroznýš přes dva metry, to už korálovce tak příjemné nebude::).

a hlavně se ty zvířátka mají rády

Kdyby hrozňa nebyl větší a mohutnější, tak by ho možná korálovka měla ráda až k sežrání.;-)

nikdy nespala jinde než pod miskou na vodu

A proč ne, prostě jí to tam vyhovovalo, u hroznýše pod miskou to asi není ono:-/.

Hlavně to moc nedoporučujte, některé kombinace jsou fakt vražedné:x: a ne každý druh hada pohrdne jiným hadem jako potravou a ne všichni hadi chtějí stejné podmínky. A hlavně NIKDY nedoporučujte kombinace želv a hadů, fungovat to někdy sice může, ale někteří jednobuněční paraziti, kteří želvám až tak nevadí, hady celkem spolehlivě zabijou. Poměrně nevhodné jsou podle mě i kombinace ještěrů a hadů.

SHARKIE:no teda to vkládání obrázku je dost nevychytany, to musím nejdřív hodit na nějaky americky stránky, kde se to hodinu nahrává a navíc na superpomalym netu kterej mám v práci se to nenahraje nikdy. Nějakej jinej způsob není??? To přece takto nejde. Nebudu se radši nervačit a pošlu ti to na mail

KROKODÝL:Tak jo žalem by asi neumřeli.ALE v terárku není problém zajistit podmínky, ktery vyhovují oběma hadům. Hrozník chce vyšší teplotu tak leží pod žárovkou a korálovka, které stačí teplota nižší si pod tu žárovku lehat nemusí a taky to nedělá a memá problém si najít hned několik míst kde ji teplota sedí. Hroznýš by měl mít vyšší vlhkost, ale ten můj NE, protože v bazénku kterej v terárku má se ještě nikdy nekoupal. Kdy taky když pořád chrápe3-[:.(. A kožíšek si svlíká v pohodě i když nerosím a to bydlím v paneláku! Navíc v přírodě by se dost možná mohli setkat. A jak jsem psal: korálovka nějakej týden po příchodu hroznýše najednou změnila svoje spací místo a šla bydlet k hroznýšovi na místo kde se nikdy předtím nevyskytovala takže se do něj zabouchla:-D. Vím, že korálovky v přírodě žerou jiny hady, ale ukaž mi hada kterej ji podlehne, možná tak žížala. Můj malíček je podle korálovky tlusťoch

Tak hrozňu fakt nedá:-D, ale mě kdysi zdlábla 45 cm getula 60 cm obsoletu, ovšem ta byla hubeňoučká;-), naskládala jí do sebe jak harmoniku:-D. Potkat se mohou, ale jde o to kteří, nějaký imperator by se mohl potkat, i když ne všude žijou ve stejných biotopech. V tomhle případě ale myslím, že to prostě časem nepůjde kvůli velikosti hrozni. A hlavně mě jde o to množit, což v takovým společným teráriu moc nejde;-). Co máš za korálovku?

no hroznu s koralovkou bych dohromady nedaval...kazdej zije v jinych podminkach. a az za par mesicu hrozna vyroste, tak to pro koralovku urcite moc prijemny nebude, zvlast az si na ni hrozna lehne coz delaj moc radi, ze si lehaj na jiny hady aspon teda u me:) Ja mam spolu hroznu s pimburou a pohoda. Ale kdyby byla pimburka mensi, tak je z ni mastnej flek, pac hroznovo oblibeny misto je na tele krajty:) zvlast v bazenku:-D a taky bude zalezet co mas za druh ty koralovky...

A jaký máš důvod kombinovat korálovku a hroznýše?::) Jestli nemáš na druhé terárko tak jsi si neměl pořizovat druhého hada. Já osobně jsem proti takovým kombinacím. Až bude mít hroznýš víc jak dva metry, vážit několik kilo a zalehne ti korálovku tak se pak nediv.:-D

Tak abych tak zhruba odpověděl všem: mám lampropeltis getula californae s podélným pruhováním a doufám, že ji ještě dlouho mít budu, protože se mě v pondělí večer stala jistá nehoda, kdo si to chce přečíst tak na /www.daimon.webzdarma.cz v diskuzích. Na novy terárko mám to se neboj. Hroznýš bude s korálovku bydlet max. do jeho délky 150 cm. Korálovka má terárko 80x40x50 a to je pro takovyho prcka dost, tak proč by na chvíli nemohla nabrat spolubydlícího? Hroznýš na korálovce už párkrát ležel, ale pochybuju že ji to nějak vadilo, rozhodně má sílu se zpod jeho těla dostat, tunu ten hroznýš neváží. Stejně spíš spí korálovka na hroznýšovi, kdyby jsme tu neměli takový krkolomný systém posílání fotek, už by tu dávno byla. Taky uvažuju že někdy hrozňovy pořídím ženskou, aby popřípadě byly děti a kdyby jim korálnica dělala křena tak by jim to asi nešlo:puff:

Jak už jsem napsala v jiném vláknu, pláchla mi užovka červená, je to ještě drobek (cca 40 cm) takže její hledání je poměrně komplikovanou činností. Přítel dostal nápad, že kdyby se do měsíce nenašla, koupí mi jinou... ALE. Při mém štěstí budu mít novou užovku a původní se objeví o pár dní později. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné chovat stejný druh pohromadě? Ve zverimexu mi tvrdili že ne, ale už mi tam bylo sděleno spoustu nepravděpodobných či zcela mylných informací, takže se radši zeptám...Když vynechám otázku prostoru, který by jim jako mláďatům měl zatím pohodlně stačit, a oddělené krmení, které by bylo samozřejmostí, je možné k sobě dát dva jednotlivce z rozdílných chovů? Děkuji za odpověď :)

Ve zverimexu mi tvrdili že ne

Asi začnu chodit na rady do zveráčů, ať se něco přiučím. Jestli se nepletu, tak prodejce by měl mít nějaké odpovídající vzdělání;-)

je možné k sobě dát dva jednotlivce z rozdílných chovů

Pokud není velký rozdíl ve velikosti, tak je to ideální kombince;-)

Jo, guttky pohromade jdou - jen si dej bacha na pohlavi a predcasne pareni (casem).

Muj nazor na zlou vec, dle ZNC :) -> myslimsi, ze je to blbost. Kratkodobe jo, treba rok, ale tem zviratum to proste nemuze vyhovovat - meni se jim etologicke navyky, kazdej ma jine ekologicke naroky, jsou problem s krmenim atd. atd.

Ad puvodni dotaz - taeniura s guttkou NIKDA :) Taeniury jsou dost podesove a dokazi se navzajem dost silene pohryzat a kdyz maji hlad, tak jdou povsem, co se hne.

Ad skoleni prodejcu zverstva - hmmmm, mam jednu kolegyni, ktera takhle lidi skolila. Nechci se tady verejne vyjadrovat o jejich kvalitach (skolala bezobratle), ale pokud takhle robihala vsechna tahle skoleni, tak je to POUZE PAPIROVA ZALEZITOST - dotycna nevedela o svabech, pavoucich ci stirech vic nez ti, kteri poslouchali. No comment.

VH

Ono se teda ani moc člověk nemůže divit, že ve zverimexech jsou tací, jací tam jsou. V 99% jsou to holčiny, co mají rády pejsky (kočičky, koníky, ...) a za minimální mzdu se tam žádný "odborník" nehrne. Většinou tam funguje jakž takž vedoucí, většinou akvarista a to v různých těch hypermarketových ani to ne. Školení má cenu pro toho, koho baví získávat informace o jiných skupinách zvířat, ale takový člověk většinou to školení nepotřebuje a většinu těch "pipek" to nezajímá. Zajímavý je, že většina těch holčin je "hrozně chytrá". Takže na info ve zverimexu bacha. Nechci to zobecňovat, ale většinou to bohužel tak je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...