Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování a rýma

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně zimování želvy čtyřprsté...nemám s tím žádné zkušenosti a nerada bych o ní špatným zimováním přišla.:.( Take už má delší dobu rýmu. Vzala jsem ji k veterináři, ale řekl mi, že je zcela zdravá a žádná antibiotika by jí nepodával. Mohu potvrdit, že chuť k jídlu a aktivita ji nechybí. Nevím, zda se mám tedy obrátit na někoho jiného. Předem děkuji za odpoveď.:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím včera už jsem usnul ve čtyři jsem musel do práce.Jinak koukám že se tu debata trochu přiostř…
ještěr 30.09.2007 11:48
ještěr
Klidně se na ně (carbonarie a denticulaty) vrhni, pobyt venku se dá řešit "skleníčkem" z polykarboná…
krokodýl 30.09.2007 17:28
krokodýl
Ahoj pro Krokodýla to je právě ono jelikož mám výběhy na místě kde není eletrika a sám bydlím v 2+1… nový
ještěr 30.09.2007 19:30
ještěr
Tohle by se spis hodilo na nový téma, také jsem si drív myslel ze carbonarie jsou pralesní želvy, dn… nový
Sysel 30.09.2007 19:51
Sysel
Tak já ji zkusim blejsknout a přidat fotku. Jsem zvědav, jestli se někdo chytí s určením původu u ta… nový
Safi 30.09.2007 20:05
Safi
Tohle je moje nejmenší samice (cca 20cm) chci na ní ukázat, že carbonarie se nechají vyrůst rovně: [… nový
Sysel 30.09.2007 20:08
Sysel
Sysel jak je chováš v jakých podmínkách máš je venku přes léto nebo stále doma?Teda pokud se mohu ze… nový
ještěr 30.09.2007 20:11
ještěr
Jasne ze se muzes zeptat :-D, Mám je celorocne doma, protoze venku na ne nemam prostor, pokud se mi… nový
Sysel 30.09.2007 20:24
Sysel
Jak máš vybavené terarium osvětlení my je jasné spíš by mne zajímal substrát a jestli jim rosíš nebo… nový
ještěr 30.09.2007 20:32
ještěr
OK, zalozil jsem vnové vlákno (treba by admn vedel jak to nejka sikovne prekopírovat aby to neztrati… poslední
Sysel 30.09.2007 20:49
Sysel

Zdravím včera už jsem usnul ve čtyři jsem musel do práce.Jinak koukám že se tu debata trochu přiostřila.Safi pozor na slova Khor je dost velký chovatel želv a přirodní lokality má dost najetý a to ne po internetu ale osobně ale na druho stranu každý máme jiné zkušenosti a člověk si musí zvolit sám co bude dobré.Já když své želvy zimuji žádnou vodu k nim nedávám a nikdy jsem ani vlchkost neměřil a želvy nikdy nevykazovali známky dehydratace tot moje zkušenost jinak sem želvy zimoval vždy v bednách kde byla na dně sláma na ní želvy a přikryté zase slámou. Ted my poradil khor at zkusím dát na zpot bedny trochu hoblin( kvuli vsáknutí výkalů) na to želvy a pak ten papír a samozřejmě zakrýt proti hlodavcům. Jinak když jsem si přečetl tuto vaší diskuzi o uhlířkách zustanu raději u svých testud a budu dál slintat nad uspěchy a fotkamy s uhlířkami.A ty dentikulaty jsou taky super ale oba dva druhy se my zdají dost náročný a já jsem pro relativní volnost zvířat což ve svých podmínkách jim nemůžu dopřát.Lukas;-)

Ahoj pro Krokodýla to je právě ono jelikož mám výběhy na místě kde není eletrika a sám bydlím v 2+1 kde není moc možností ohledně rodiny.Mám jeden výběh u rodičů se skleníkem ale to by bylo točo když bych topil želvám.Snad časem.díky za radu.:.(

Tohle by se spis hodilo na nový téma, také jsem si drív myslel ze carbonarie jsou pralesní želvy, dnes už bych spis řekl, že se jedná o želvu, která žije i v pralese, ona ale žije nejen ve Venezuele, Panamě, Guajáně ale také na severu Argentíny, v Paraguay a Uruguay a dokonce je i populace z Peru.

2:Safi podle vzhledu se dá alespoň odhadnout odkud želva pochází, zkus hodit fotku hlavy, karapaxu a plastronu(ikdyž u 7cm mláděte to bude spiš věštění) Dospelci (hlavne samci) mají nekolik celkem průkazných znaku.

Tak já ji zkusim blejsknout a přidat fotku. Jsem zvědav, jestli se někdo chytí s určením původu u takhle prťavé želvy, já osobně jsem to nezvlád. To ale není zas takové překvapení... Ještě se zkusím domluvit v královedvorské zoo na návštěvě v chovném pavilonu plazů. U nich to bude největší jistota co se týče určení i podmínek chovu.

Tohle je moje nejmenší samice (cca 20cm) chci na ní ukázat, že carbonarie se nechají vyrůst rovně:
[c2.JPG]
jiná pohled ( barevně je to trochu do zelena - fotil jsem to pod výbojkou a želvy nechteli moc spolupracovat - maj uz noc:
[c1.JPG]
Tohle je samec, ten je skoro 2x takovej toho jsem vzal z bleskem, až bude víc času nefotim je umyté a za denního světla aby vynikly barvy :-)
[c3.JPG]

Jinak Carbonarky se moc s D3 trápit nemusí, tedy ne že by jim neprospívalo, ale jakožto opravdu Všežravé želvy ( málokterá suchozemská želva je tak pěkně všežravá) to mohou dořešit doplňováním z živ. zdrojů (třeba myši - doporučuju pravidelně v menším množství)

Jasne ze se muzes zeptat :-D,
Mám je celorocne doma, protoze venku na ne nemam prostor, pokud se mi povede presun, který plánuju a podarí se mi tam ufinancovat stavbu rodiného domku, chci je mít ve skleníku, nebo zimní želví zahradě s napojením na venkovní výběh. Jako dospělé jsou to relativně otužilé želvy. Mám 2 páry v teráriu 2,2m x 0,75m, původně jsem myslel ( a jsem na to připraven) že je budu muset rozdělovat, ale samci mezi sebou koexistují bez jakýchkoliv náznaků agresivity.
Tady jedna fotka jaké barvy mají když se umejou :)
[carbon.JPG]

Jak máš vybavené terarium osvětlení my je jasné spíš by mne zajímal substrát a jestli jim rosíš nebo tam máš třeba mlhátor?Možná by bylo vážně lepší hodit to jako nové vlákno zajímalo by to určítě více lidí.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru