Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výbeh

Zaujímalo by ma, dokedy je možne chovať mláďatá vo vonkajšom výbehu. Ja ich mám stále na záhrade, aj pri nižších teplotách dokoca aj počas dažďov. Nemám možnosť ich chodiť kontrolovať každý deň, počas dažďov a chladných dní sa zahrabavajú do zeme. Ale aj tak ma zaujíma, či je potrebné ich už presťahovať do terária? Búdku síce vo výbehu majú, ale využívajú ju minimálne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kontrola musí být. Stejně margináty ani při tomto počasí nespí, dospělé kusy se sem tam ještě i páří…
KHor 12.10.2007 09:06
KHor
nazdárek, moc děkuju za odpověď a za rady. Postačilo mi listí a .hned zahrabaly a dneska se už ani n…
ginger 13.10.2007 17:09
ginger
Je lepší když jsou boudičky bez dna, ale stále je to lepší než doma. Stačí trochu pokropit. poslední
KHor 13.10.2007 19:32
KHor

Kontrola musí být. Stejně margináty ani při tomto počasí nespí, dospělé kusy se sem tam ještě i páří. Pokud koukají co se děje tak stejně nespí, až usnou poznáte to. Nějaké otevření boudy je neprobudí. Potrava v tomto období není důležitá, želvy si občas něčeho zobnou ale nijak moc nejedí, stejně už by nedokázaly téměř nic strávit. Želví mimino vydrží stejné podmínky jako dospělá želva. Pokud chcete zimovat, je nejlepší v tomto období "zapomenout" na to, že máte želvy. Poznáte, že někteří jedinci dokáží nespat i tehdy, když noční teploty klesnou na -5°C a přes den je třeba 10°C a svítí slunce. Želvy vylezou, třeba jen do vchodu u boudy a vyhřívají se. Takové paličaté jedince potom musím hlídat a jen co usnou šup s nimi do sklepa. Usínají zvláště tehdy, má-li přijít inverzní počasí nebo tlaková níže. Pokud je krásné počasí a vysoký tlak, tak nehledě na teploty se jim do hajan moc nechce, ani se jim nedivím. Musíte je dávat do zimoviště až tehdy, kdy opravdu usnou, jinak stresují ze ze změny prostředí. V zimovišti potom nespí, popolézají, snaží se dostat ven a to není dobré. Jo a doporučuji větrat sklepy, teď jsou teploty ve sklepích příliš vysoké, tak ať je srazíte co nejníž. Pro Ginger, seno do boudy rozhodně nedávejte, dokáže zaplísnit během pár dnů. Musíte sehnat slámu. Teď na podzim to není problém. Listí ovocných stromů je dobré, také buková, dubová hrabanka. Pokud budete mít problém se slámou, listí ji dokáže nahradit ale seno ven! Hlavně nezapomeňte každý večer projít výběhy a zkontrolovat zda jsou želvy v boudách. Ono se jim venku sice nic nestane ale přece jen pro případ nějakého extrémního poklesu teploty a hlavně pro svůj klid.

nazdárek, moc děkuju za odpověď a za rady. Postačilo mi listí a .hned zahrabaly a dneska se už ani nesnažily mě nějak registrovat, že sem se na ně byla mrknout, nespí teda ještě tvrdě. Ale chtěla bych se zeptat, boudičku mám ze dřeva včetně dna a je tam poměrně sucho. Tak jestli to želvám nějak nevadí, když potřebují vlhko a navíc si myslim, že želvy moc už nevylézají z boudy, takže jsou v tom suchu. Díky a mějte se ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru