Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je potřeba topný kabel?

Ahoj,
Mám menší terárium,které osvětluji a vytapím jen žárovkou cca. 10 hodin deně.Jenže když žárovku vypnu,tak teplo klesne (podle ročního období,v zimě i kolem 20 °C).Je potřeba zajistit teplotu topným kabelem,nebo něčím podobným na čem by se mohl had vyhřívat?
Jedná se o Korálovku.

Předmět Autor Datum
Není třeba přitápět, v noci teploty okolo 20 st. pro korálovku v pohodě stačí.
krokodýl 06.10.2007 11:08
krokodýl
krokodýl: Díky ti,jestli můžu,tak mám ještě jednu otázku,když ted řeším to vytápění a osvětlení.Jak…
Petr16 06.10.2007 13:12
Petr16
U hadů tvorbu D3 neřeším, získají ho z potravy (myšky), takže u hadů používám jen běžné žárovky, tím…
krokodýl 06.10.2007 13:23
krokodýl
Díky za rady. poslední
Desteros 06.10.2007 19:56
Desteros

krokodýl: Díky ti,jestli můžu,tak mám ještě jednu otázku,když ted řeším to vytápění a osvětlení.Jak to řešíte v létě v době kdy je venku i doma kolem 35°C?Myslím tím osvětlení,které potřebují k tvorbě vitamínu D.Kdybych to v tomhle ročním období zapínal taky na pár hodin,tak mám za chvíli místo terária saunu.Nebo to není s tím osvětlením pro hady až tak horký,že by se bez toho nepřežili?

U hadů tvorbu D3 neřeším, získají ho z potravy (myšky), takže u hadů používám jen běžné žárovky, tím nechci říct, že UV zářivky vadí nebo, že nemají žádný vliv, to ne. Ale nejsou nezbytné. Pokud jsou horka, tak zavřu žaluzie a všechny žárovky vypnu. Když je to v létě tak napůl, že nevím, jak bude, tak žaluzie dám na půl a na spínacích hodinách nastavím svícení třeba jen 2 hodiny ráno. Hlavně u temperátních hadů z mírného pásu klidně zdroje v létě vypínám, přehřátí terária nad 30-32 st. je u většiny horší (dlouhodobě i smrtelné) než teploty nízké. Takže přes léto skoro netopím, maximálně po ránu. Jediný komu topím v létě přes den jsou hroznýšci a psohlavci (pokud tedy mám doma 30, tak ani těm).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru