Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neurergus kaiserii

S těmito informacemi rozhodně nesouhlasím!! Tyto doporučované teploty by tento druh pravděpodobně usmrtily. V tomto případě se totiž jedná o záměnu s jinými druhy rodu. Na lokalitách dvou z nich jsem byl i osobně (celkem jsou známy 4 druhy). I když jsou ocasatí obojživelníci všeobecně dosti chladnomilní, tento druh představuje tak trochu výjimku. Česky se jmenuje čolek luristánský protože se vyskytuje v provincii Luristán. V této oblasti v létě panují velmi vysoké teploty a povrchová voda tu prakticky není.
Druh chovám dva roky a rozhodně podle mého pozorování není přiliž akvatický. Ve dne jsou v úkrytech a jsou poměrně světloplaší, teprve krátce po setmění vylézají někteří jedinci a vstupují do potůčku který mají ve výběhu. Při teplotách pod 18°C vyhledávají nejteplejší místa a shlukují se. Mají dost velké oči a dokonce reagují na infračervené světlo.
Já se ocasatými obojživelníky se zabývám již dlouhou dobu a řadu druhů jsem měl možnost pozorovat v jejich přirozeném prostředí. Tento druh spolu s dalšími ocasatými obojživelníky budeme vystavovat příští rok v květnu v Praze. Více se dozvíte časem na stránkách Klubu přátel ocasatých obojživelníků: www.caudata.wz.cz .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny