Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Názor na želvu

Zuzi je to klasika, na karapaxu jsou patrné známky překotného růstu a začínající rachitida. Spíš teda nevyvážený poměr nerostných látek. Všiměte si přední části karapaxu v místě úponů krčních svalů a svalů předních končetin, projevuje se to "hrbem" v oblasti prvního hřbetního štítku (scuta vertebralia)a obou prvních štítků žeberních (scuta costalia). Počínající deformace je patrná i v místě úponu svalů zadních končetin, projevuje se to deformací a propadáním v oblasti
pátých štítků žeberních(scuta costalia). Nevhodnou potravu prozrazuje i přerostlá rohovina horní čelisti. Pokud se dá soudit z fotky, má i malý nedostatek vitaminu A, všiměte si oblasti okolo očí. Světle zbarvená a jakoby jemná "vodová" barva v oblasti víček je celkem jasný příznak. Není ale nic ztraceno, želva vypadá ještě celkem dobře a při odpovídající péči se rachitida stabilizuje.
Problém je, že málokdo dokáže být na želvy tak "přísnej".
Fakt je, že vzhledem k dostupným informacím o chovu želv se původní chovatelce nedá celkem nic vyčítat. Viděl jsem zvířata i v podstatně ale podstatně horším stavu. V této velikosti už nebude želva náchylná na nedostatek vlhkosti, takže se to z vlhčením nemusí nijak přehánět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny