Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dEKORACE

Ahoj,nebudu Ti radit,ale popíšu jak to mám já.
Takže dno:já to řešil linem,protože předtím jsem měl sympatex(taková ta koupelnová podložka),ale pod ním se mi držela voda a s močí to pak nebylo zrovna nejefektivnější a dost to také pak smrdělo.Lino je dobré na čištění.Jediné co mě ještě napadlo je dlažba,ta by i vypadala vzhledněji ;-)
Stěny:Mám celé terko z lamina,spáry a šrouby jsem zamázl akvaristickým lepidlem.Mám ještě kostru z trámků a ty jsou natřené několika vrstvama bezbarvého matného laku s normou pro styk s potravinama a pitnou vodou.
Zadní stěna:Zatím jsem nedořešil :-D ,ale mám v plánu tam jen pověsit hustou síť(třeba na hokej. branky),teda až nějakou seženu.Jinak mám na zadní stěně velkou odpočívací poličku,aby se na ní pohodlně vešel celý a aby se na ní i mohl otočit,nad kterou mám světlo a bude tam zářivka,protože účinost UV B záření je nejůčinnější do max. vzdálenosti 30-35 cm.Toto řešení je podle mě i dobré na čištění,síť vypereš a stěny se dají jednoduše otřít.
Bazének:Záleží na tom,jaký je tvůj leguán kamarád s vodou ;-),u nás nijak zvlášť,ale mám tam takovou umělou přepravku o velikosti 50x25x15 cm,a tam občas proběhne,ale že by se v ní válel,tak to zase ne.
Jinak bych si dával pozor na substrát,teda spíš bych tam nedával žádný.Zkoušel jsem snad všechno,a nic se mi neosvědčilo.On když leze po zemi,tak furt něco olizuje a zákonitě tedy něco spolkne.Když byl písek,tak mi špatně kadil a musel jsem ho dávat do vany,a jelikož jak už jsem psal vodu moc nemusí,tak to bylo vždy peklo]:),tam hodil bobek a ten padl na dno jak kámen.U lignocelu a dalších substrátů hrozí ucpání střev.
Jinak legu zdar.Snad se Ti něco z toho bude hodit ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny