Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotaz hroznýš a krajta

zdravim prosim vás mám tady menší dotaz mám 1-2 měsíce starýho hroznýše duhového (Epicrates cenchria) a asi 3 mesíce starou krajtu královskou (Phyton regius) mužu je dát k sobe?? ja bych řekl zě by se nic stát nemělo ale ratši se zeptám sestli s tim má nekdo troch zkušenosti?? díky

Předmět Autor Datum
Proč je chceš dávat k sobě? Pořiď si druhé terárko. Jak můžeš chtít kombinovat hada z afriky s jihoa…
VF 07.10.2007 20:10
VF
Pokud se jedná o nominátního cenchriáče, tak má i jiné nároky než krajta královská. Možná jsem hnido…
krokodýl 08.10.2007 22:35
krokodýl
Zdravím, také jsem jeden čas řešil stejný problém s regiuskou a nominátem, ptotože se krajtě bohužel… poslední
LeTOsnaKe 10.10.2007 15:16
LeTOsnaKe

Pokud se jedná o nominátního cenchriáče, tak má i jiné nároky než krajta královská. Možná jsem hnidopich, ale jakékoli kombinace napříč zoogeografickému rozšíření, biotopům a eto- i ekologickým nárokům na mě působí dost jako pěst na oko i přestože mohou někdy fungovat. Vzhledem k různým zdravotním i jiným rizikům vůbec společným nádržím v teraristice nefandím, zvlášť, když většinou nemáme dost velké terária ani pro jediný druh.

Zdravím, také jsem jeden čas řešil stejný problém s regiuskou a nominátem, ptotože se krajtě bohužel rozbilo terárko. Nakonec mi nezbyla jiná možnost, ale celkem v klidu to vedle sebe vydrželi. Pravdou je, že cenchria se spíše jakoby "podřizoval" regiusce, ale jinak ok. Asi po 2-3 týdnech jsem regiusce koupil nové terárko a zajímavostí je, že hned druhý den od oddělení s cenchriou byla dost agresivní a syčela, v životě jsem jí takovou neviděl. Další den byli zas oba v pohodě, jako dříve...:-)Myslím tedy, že by to vadit nemělo...To je ale pouze má zkušenost a můj názor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru