Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kokos / rašeliník ?

Mám v teráriu kokosový substrát a krajta si ho při každém krmení dost nabere do tlamky a pak se ho snaží dostat ven/dovnitř, což mě trochu znepokojuje, protože bych nerada aby se jí ucpala střeva. Zaslechla jsem tu něco o rašeliníku, ale ne natolik, abych to mohla porovnat. Proto jsem chtěla poprosit o nějaké informace, porovnání, nebo uvedení výhod a nevýhod.
V sobotu totiž jedu pro nové terárium a tak s tím řeším změnu substrátu, nebo i wattáž žárovky, s kterou bych Vás taky chtěla poprosit o pomoc. V teráriu 60x50x50 mám topný šutr a 50-tiwattovou žárovku. Nové terárium bude mít 80x60x50 a vůbec si neumím představit, jak by měla být silná, nemáte někdo zkušenosti?
A opravdu hadi nepotřebují uv žárovky?
Dík moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Wattáž žárovky vyzkoušej - teploměry. Lignocel není špatný substrát,ale nekrmit na něm. Pokud nechce…
halapremek 08.10.2007 20:03
halapremek
zdravim muzu se zeptat jaku vrstvu puslu s raselinou mam nasypat pd svou krajtu? dik za odpoved Vlas… poslední
toula 13.03.2010 21:59
toula
Tak jsem do terária koupila 75 W a hadice se nastydla...V novém teráriu je totiž mnohem větší větrán… nový
werča 30.10.2007 21:31
werča
Tak místo praskání bublin jí teď v dutinách píská jako by tam měla ten přístroj na pískání gumových… nový
werča 31.10.2007 21:17
werča

Wattáž žárovky vyzkoušej - teploměry. Lignocel není špatný substrát,ale nekrmit na něm. Pokud nechceš krmit mimo terko,tak spíš vol asi rašelinu s pískem atd.

Tak jsem do terária koupila 75 W a hadice se nastydla...V novém teráriu je totiž mnohem větší větrání.
Vitamíny jsem vysadila, ale možná moc rychle a spojeno s mírným snížením teploty to asi nezpůsobilo dobře...Bude moc vadit, když vitamínů trochu dám a pak pomalu budu vysazovat?

Tak místo praskání bublin jí teď v dutinách píská jako by tam měla ten přístroj na pískání gumových hraček.. Je to znamení, že se to zlepšuje? Vím, že i tak to není dobré, ale dělám teď co můžu. Topím v pokoji naplno, zakryla jsem obrovský větrání a nechávám běžet šutr a nejsilnější žárovku - to vše abych nastartovala imunitu...
Nechci, aby to dopadlo tak, jak u mý zemřelý Papayi..
Můžu udělat ještě něco jiného, kromě tohodle a heřmánkového čaje? K veterináři se mi moc nechce, protože by jí chtěl dát antibiotika a s těmi mám špatný zkušenosti... A jinak by mi poradil tohle, ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru