Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dotaz - mládě testudo hermanni

Zdravím. Prosím o radu, na co je potřeba dávat pozor u 2,5 měsíců starého mláděte testudo hermanni. Dal jsem ji už do terárka, protože venku je celkem zima-kolem 15 st.a nechci ještě letos zimovat.Terárko je na osvětleném místě, svítí na želvičku UV zářivka s 8%UVB, má tam "žárovku v květináči",pod kterou má TT kolem 35 st., jako substrát mám zatím v části jedlovou kůru a v části dřevěné hobliny-ty pravidelně vlhčím, krmím ji pampeliškami,ale chutná ji hodně jetel i s květy, večer zalízá do domečku -ten má zatím udělaný z krabice, má tam sépiovku,do které se jednou zakousla, 2xtýdně ji dávám koupat a pokaždé se hezky vyprázdnila. Želvička vypadá čile, má krásný očička a vypadá zdravě. Ještě jsem se chtěl zeptat, želvička má na karpaxu na prvním hrudním štítku /nevím,jestli to pojmenovávám správně/ vyvýšeninu, jakoby hřebínek ,který se táhne symetricky středem jednoho štítku ,jestli je to v pořádku.Jinak krunýřek je pevný . Mám zatím zkušenost jen s chovem dospělé testudo hermanni,tak budu moc rád, když mi někdo odpoví. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem se nechal strhnout, omlouvám se, každý si svoji "VĚC" může jistě ošetřovat tak, jak uzná za…
KHor 10.10.2007 21:11
KHor
Marfuško,pokud máš takovou obavu z hormonů (netvrdím,že neoprávněně),tak máš nejlepší sehnat si domá…
zuzi 10.10.2007 21:36
zuzi
Hormony se nekumulují ve skořápce, ale v blance pod ní. Stačí, myslím, tu blanku sloupnout a skořápk…
Salicornia 11.10.2007 00:05
Salicornia
kdybych dal na svou želvu a veřil, že ví a bere si to, co potřebuje, žrala by jenom piškoty a banány… poslední
jahtík 11.10.2007 14:05
jahtík

Marfuško,pokud máš takovou obavu z hormonů (netvrdím,že neoprávněně),tak máš nejlepší sehnat si domácí vajíčka.Domácí slepice určitě nejsou krmené hormonama a myslím,že to dneska není až takový problém je sehnat.Aspoň já s tím problém nemám a to nejsem z vesnice (Ostrava).A pokud máš jenom jednu želvu,tak ta spotřeba bude minimální 8-)

Hormony se nekumulují ve skořápce, ale v blance pod ní. Stačí, myslím, tu blanku sloupnout a skořápky prohnat mikrovlnkou - pokud chceš být důsledná. KHor se sice rozpumprdlíkoval :-D nad přísunem vitamínů, ale pokud to želvě chceš dávat, tak není problém. Jen jí to nenuť se žrádlem, ale hezky pěkně odděleně. Pokud to bude chtít a mít potřebu, vezme si. Důvěřuj zvířeti, že ví, co potřebuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru