Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bernská konvence - jak je to s ní v současnosti v ČR???

Nevíte náhodou jak je to s Bernskou konvencí? Jirka Hejduk na aktivu v Oseku se pokusil rozšířit diskuzi k Citesu (kterou tam vedl Roman Zajíček), o téma ratifikace Bernské konvence. Nějak to ale během debaty zapadlo. Ptal jsem se na to Jirky pak ještě u :beer:, ale protože se to týká hlavně chovatelů kteří chovají evropské druhy plazů (které já naštěstí nechovám), svedli jsme v zápětí debatu jiným směrem. Jak jsem ho ale tak nějak pochopil; apeloval na chovatele těchto druhů aby své chovance (evropských druhů) vedli v jakých-si evidencích chovatelských organizací. Právě kvůli možné povinné registraci těchto zvířat, tak jako je to u CITESu.
Chovatelům, kteří chovají zvířata chráněná Bernskou konvencí, doporučuji aby se o to ve vlastním zájmu začali zajímat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No s touto právní normou bude ještě sranda. Pokud někoho zajímá český text úmluvy, může si jej přečí…
Georgij Gadjukin 19.10.2007 10:17
Georgij Gadjukin
Nu, naposledy jsem na Bernskou onvenci narazil už před x lety, v souvislosti s V. latastei (latastii… poslední
rockviper 19.10.2007 15:57
rockviper

No s touto právní normou bude ještě sranda. Pokud někoho zajímá český text úmluvy, může si jej přečíst na stránkách MŽP. Jsou zde uvedeny i seznamy chráněných a přísně chráněných druhů živočichů. A jestli to můj mozek chápe dobře, tak jsou to všechny druhy (nejen) v Evropě žijích zvířat. Případně i na stránkách AOPK, kde je možné stáhnou jednotlivé dokumenty v PDF.
Bylo by dobré, kdyby se tomu vyjádřil i někdo z erudovaných.

Nu, naposledy jsem na Bernskou onvenci narazil už před x lety, v souvislosti s V. latastei (latastii, jak kdo chce). Už tenkrát to bylo tvrdé a na mě to působilo, že se to vztahuje i na ČR. Asi jsem žil v bludu, nicméně dotáhnout jí přes kranici ze Španělska bylo už dávno o hubu. A že do toho spadneme s plnou parádou po vtupu ro z...ý unie, bylo nabíledni. O B.K. se ví dlouho, co vás překvapuje? A bude hůř... Poptejte se přátel z SK, mohli by vyprávět. Nebo kluků z Vídně, kde je chov plazů (nebo jen hadů? nejsem si teď jistý) zakázaný šmahem, gutky nevyjímaje? Připočtěte k tomu fundovaně provedené reportáže např. TV NOVA, kam to všechno směřuje? No přeci k psíčkům, křečkům a andulkám. Všechno co máte doma zeregistrujte na ŽP, veterině ( třebaže ne všechno chtějí registrovat, prostě jim napošte seznam), ono se to jednou bude hodit. Už se mi to osvědčilo, když vstoupil v platnost zákon na ochranu zvířat proti týrání a nebyly vydané prováděcí vyhlášky. Nahlásil jsem svoje jeďáky na veterinu, i když o to nestáli, a hle- v našem okrese (ne-li kraji) jsem měl jako první a jeden z mála zdarma "povolení chovu nebezpečných druhů zvířat". v tomhle bych opravdu neváhal.
Budu se těšit na vyjádření Jirky Hejduka, jestli se tu staví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru