Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skleslý gekončík

Pěkný den, mám doma rok a půl starého gekončíka nočního. Poslední dobou je nějaký skleslý, pořád jen polehává, skoro nevyleze z úkrytu.Moc se nechová, při pokusu o sebrání piští a utíká. Snažím se krmit i napájet pravidelně. Co je mi divné, že se ještě nesvlékal. Je na to přece dost velký, ne? Není mu něco vážného? Díky za každou radu. Martina

Předmět Autor Datum
Chtělo by toho napsat víc o krmení, vitamínových a minerálních přípravcích, teploty den/noc, teploty…
krokodýl 23.10.2007 16:47
krokodýl
krmim cvrcky posypanymi vitamixem (jakysi specializovany vitam. substrat pro jestery), zere bez prob…
reccal 23.10.2007 16:59
reccal
Světlo moc důležité není, ale pokud reaguje na venkovní zkracování dne, tak může začínat zimovat, zv… poslední
krokodýl 23.10.2007 18:22
krokodýl

Chtělo by toho napsat víc o krmení, vitamínových a minerálních přípravcích, teploty den/noc, teploty během roku, velikost a vybavení (substrát) terária, způsob osvětlení/vytápění, vlhkost atd. Svlek vůbec nemusíš zaregistrovat, protože gekončíci svlečenou kůži požírají. Samozřejmě se svlékají několikrát ročně jako jiní ještěři a hadi.

Světlo moc důležité není, ale pokud reaguje na venkovní zkracování dne, tak může začínat zimovat, zvlášť jestli se u vás na podzim snížily teploty. Rosit moc nemusíte, stačí občas do kouta k misce, ale měl by tam mít misku s vodou na pití. Pokud nechcete nic zanedbat, tak vezměte trus k veterináři na parazitologický rozbor. Jinak pokud bude vše v pořádku, tak ho na měsíc zazimujte při teplotách okolo 15 st., v té době nekrmte a po odzimu by měl začít být aktivnější a žravější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru