Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovky a korálokvy,přestali žrát a po nakrmení blijou

Zdravím všechny teraristy,v poslední době mi přestali žrat užovky a korálovky NZ 07{gutaty a honduranisky) 3 užovky už to mají zasebou.Zbývající dvě,které přestali žrát najednou omítají potravu a po nakrmené ji blijou,to stejné i u dvou korálovek nevíte co by to mohlo být?podmíny mají přes den 26 shruba a v noci 22.Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Já si myslím, že teploty 26°C/den a 22°C/noc jsou poměrně málo. Zdravá mláďata užovek jsou…
Vladěk 25.10.2007 09:58
Vladěk
Ta teplota byla podle mého míněna v prostoru a lokálně si jistě mohli užovky najít ještě teplejší mí…
krokodýl 25.10.2007 10:16
krokodýl
Já si taky myslím, že 22 °C (i míň) noční teplota je u těchto hadů OK. Ale jen pokud jsou zvířata v…
Vladěk 25.10.2007 10:46
Vladěk
Jo takhle "léčebně" ty noční teploty lze zvednout, ale s denníma opatrně, aby to nesklouzlo až k těm…
krokodýl 25.10.2007 11:08
krokodýl
Myslíš, že to nemůže být způsobeno bakteriální ifekcí? V minulosti se mi už stalo, že se mi tímto zp…
Vladěk 25.10.2007 14:31
Vladěk
Ta může to být také, ale to bych čekal spíš u importů, tak bakteriolka je také třeba, pokud parazito… poslední
krokodýl 25.10.2007 14:52
krokodýl

Zdravím. Já si myslím, že teploty 26°C/den a 22°C/noc jsou poměrně málo. Zdravá mláďata užovek jsou sice schopna při těchto teplotách trávit a prosperovat dobře, ale v případě takovejchto zdravotních problémů je lepší teploty zvýšit alespoň na cca 29°C/den a 24°C/noc. Jinak si taky myslím, že by to chtělo udělat vyšetření trusu na parazity + odeslat výtěry na bakterku.

Ta teplota byla podle mého míněna v prostoru a lokálně si jistě mohli užovky najít ještě teplejší místo. A noční pokles na 22 je zcela v pořádku a klidně může být ještě o nějaký stupínek nižší. Naopak u druhů z mírného pásu mohou vyšší teploty (okolo 30 a víc) v celém prostoru vyvolávat nechutenství a zvracení kořisti. Ten původ bych nehledal v teplotách, ale přímo v hadech. Mimochodem ještě bych dodal, že právě těmi vysokými teplotami a absencí zimování se hodně podílí chovatelé na zchoulostivění druhu. Plus tedy ještě příbuzenským šlechtěním a překrmováním. Zrovna guttaty jsou toho důkazem.

Já si taky myslím, že 22 °C (i míň) noční teplota je u těchto hadů OK. Ale jen pokud jsou zvířata v pořádku. Z vlastní zkušenosti se mi osvědčilo u zvířat u kterých se někdy projevily takovéto nějaké zdravotní zažívací potíže, celkově teplotu o nějaký ten ° na přechodnou dobu zvyšit. Tedy i mírně noční teploty. Pro trávení nějakým způsobem zdravotně oslabených zvířat (si myslím), že není právě ten noční pokles dobrý. Pokud má tedy opravdu nabouraný trávení.

Jo takhle "léčebně" ty noční teploty lze zvednout, ale s denníma opatrně, aby to nesklouzlo až k těm spíše nevhodným teplotám okolo 30 st. Spíš jsem myslel, že nebyly nižší teploty příčinou toho současného zdravotního stavu. vzhledm k tomu, že se to objevilo u jedné skupiny v jednom teráriu (snowky) a ty už uhynuly, ale zároveň, jestli to dobře chápu, se podobné příznaky začly projevovat u dalších hadů (hondurensisky) v jiném teráriu, tak si myslím, že problém bude v nějaké nákaze (parazitóze), kdy si dokonce mohl chovatel zanést ty "potvůrky" z jednoho terária do druhého sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru