Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cestování

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat touto cestou o radu a informace. Musím odcestovat do Irska nejméně na dva roky a mám doma dva nádherný potkánky, kteří bezpodmínečně musí jet se mnou. Co pro jejich odcestování musím vše udělat? Zda vůbec mohou odcestovat se mnou? A kdyby ano, jaké kroky s nimi musím podstoupit včetně nákladů. Nemám s převozem zvířátek přez hranice žádné zkušenosti, tak vás tímto prosím o co nejpřesnější postup kroků, které musím podstoupit, aby mohli jet se mnou.Děkuji, Kochcus

Předmět Autor Datum
Zkus se poptat na celní správě a na krajské veterině, co vše je potřeba, ale mám pocit, že na rozdíl… nový
krokodýl 27.10.2007 11:55
krokodýl
Když kamarádka jezdí se svým psounem na Slovensko, tak zajde na nějakej úřad (v Praze je někde snad… nový
werča 27.10.2007 13:50
werča
Dovoz zvířat na britské ostrovy podléhá těm nejpřísnějším pravidlům snad na celém světě. Pokud nejso… poslední
Vini 27.10.2007 15:06
Vini

Zkus se poptat na celní správě a na krajské veterině, co vše je potřeba, ale mám pocit, že na rozdíl od zbytku EU, kde lze převážet zvířata celkem bez problémů, maximálně s veterinárním osvědčením nebo očkovacím průkazem, tak při importu zvířat na britské ostrovy platí půlroční karanténa, takže to nevidím zrovna růžově. Ono upřímně ta bezpodmínečnost cestování do ciziny na 2 roky společně s potkany mě připadá trochu ujetá. Ještě bych chápal psa. Ale potkana bych s sebou netahal, i když chápu, že tam může existovat silná vazba. Navíc pokud tam jedeš pracovat, tak na potkany moc času nezbyde a pochybuju, že většina zaměstnavatelů by je na pracovišti tolerovala.

Dovoz zvířat na britské ostrovy podléhá těm nejpřísnějším pravidlům snad na celém světě. Pokud nejsou potkani čerstvě narozeni tak by se asi ani nedožili cesty s tebou zpět. Vždyť třech let se dožije málo který. Asi nejlepší řešeni by bylo nechat je u někoho komu budou dělat radost zde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru