Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem topný kámen pro krajtu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se dospelá krajta kralovska vejde na topný kámen - ctverec 30x30 cm, udělal jsem ho z dlaždice.
A ještě jedna otázka, čím se dospelé krajty krmí a jak často. Díky za odpovedi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud bude chtít, tak se na kámen vějde v pohodě, i když ho asi nebude moc vyhledávat. Hlavně dej po…
Vini 27.10.2007 08:05
Vini
jednou za pět až šest týdnů :?: To je trochu dlouho, takové pauzy se dávají třeba velkým několikam…
krokodýl 27.10.2007 11:42
krokodýl
Určitě máš pravdu v tom, že dva až tři týdny by byly ideální, ale jistě víš, že co se týče regiusek,…
Vini 27.10.2007 15:16
Vini
To je pravda, nicméně si v příspěvku výše doporučoval 5-6 týdnů, pokud krajta nežere (období sucha),…
krokodýl 27.10.2007 15:30
krokodýl
Nechci se dohadovat, ale neradil jsem krmit za 5 až 6 týdnů, ale upozorňoval že mohou mít i takové i…
Vini 27.10.2007 16:35
Vini
Což ale taky není úplně vhodná rada. Intervaly mohou mít prakticky jakékoli, ale otázkou je, kdy jso…
krokodýl 27.10.2007 20:15
krokodýl
Díky moc za vyčerpavajíci odpovedi. Kámen bude zaplý (přez spín. hodiny) jen přez noc a k ránu, kdy… poslední
vena 27.10.2007 21:34
vena

Pokud bude chtít, tak se na kámen vějde v pohodě, i když ho asi nebude moc vyhledávat. Hlavně dej pozoz aby hřál opravdu jen lehce. Jinak dospělá regiuska ti nebude žrát moc často. Po třetím roce tak jednou za pět až šest týdnů, a pokud budeš simulovat období dešťů a sucha tak si bude dělat tak tři až šest měsíců pauzu. Klidně krm jak bude při chuti. Zkus myši, potkany, pískomily, mastomyši i křečky, ale může se stát, že si vybere jeden druh hlodavců a ostatní bude odmítat. Asi nejlepší je když ti bere potkany, jsou asi nejdostupnější a můžeš vybrat i přiměřenou velikost. Nejlépe krmit večer, když začne "ožívat".

jednou za pět až šest týdnů

:?:

To je trochu dlouho, takové pauzy se dávají třeba velkým několikametrovým krajtám, které ale baští po celý rok (vyjma vysoce březích samic a samic na vejcích) ale regiuska, která v období sucha několik měsíců nežere potřebuje nabrat energii, která jí bude muset zase stačit na další období sucha k tomu ještě samice musí mít někdy energii na vejce a sezení na vejcích. Takže je třeba krmit častěji, pokud bude při chuti tak zhruba jednou za 2-3 týdny.

Určitě máš pravdu v tom, že dva až tři týdny by byly ideální, ale jistě víš, že co se týče regiusek, tak v tom žrádle jsou trochu vyjímeční a u každého jedince to může být jiné. Jsou schopné žrát třikrát do týdne, ale taky půl roku nic. Proto říkám krmit jak bude sama při chuti.

To je pravda, nicméně si v příspěvku výše doporučoval 5-6 týdnů, pokud krajta nežere (období sucha), tak nežere i několik měsíců, ale v období vlhka žerou v normálních intervalech a je třeba jim ty intervaly dopřát, pokud by se někdo držel tvého původního doporučení, tak by to moc dobré nebylo. Je chvályhodné, že chceš poradit, ale je třeba pečlivě volit formulaci, jinak by to mohlo nadělat víc škody než užitku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru