Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podklad pro korálovku sedlatou

rád bych se zeptal na podklad pro korálovku,když jsem ji koupil mněla všude Lignocel,ale po jedné radě jsem ho vyměnil za silnější vrstvu(asi 3-5cm)hoblin.tak bych rád věděl jestli jsem udělal dobře.hadovi se to asi zamlouvá(doufám) protože se teď zavrtává a dělá tunýlky.je to můj první had a nerad bych udělal nějakou hloupou chybu.děkuji za případnou radu.

Předmět Autor Datum
hobliny muzou byt ale je to nejobycejnejsi podklad.. dala bych ji teraristicky sterk nebo bukove ste…
aschly 28.10.2007 08:54
aschly
Hobliny pro korálovky a většinu užovek fungujou dobře, akorát to nevypadá tak přírodně, jako s nějak… poslední
krokodýl 28.10.2007 09:02
krokodýl

hobliny muzou byt ale je to nejobycejnejsi podklad.. dala bych ji teraristicky sterk nebo bukove stepky - myslim ze ty jsou nejlepsi, aspon z me zkusenosti:-) nesmrdi a dobre se odstranuji exkrementy..zavrtavat se bude i do jineho podkladu - schovava se, pokud si nenajde pro ni dobry ukryt..hodne stesti:-)

Hobliny pro korálovky a většinu užovek fungujou dobře, akorát to nevypadá tak přírodně, jako s nějakým klasickým substrátem, ale funkci plní. Jen je dobré se vyvarovat jemných pilin, hobliny by měli být co nejčistší bez příměsi pilin, které mohou dráždit v nozdrách a zalézat mezi šupiny a hada dráždit. Myslím, že z hoblin se trus a nečistoty vybírají lépe než ze štěrku nebo štěpků a vážou pachy, takže nic proti. A to, že jsou "nejobyčejnější" je spíš výhoda, protože proč platit drahý peníz za terarijní štěrk (obyčejný štěrk s nápisem terarijní) nebo bukové štěpky (což je jen hrubší brácha hoblin), když pěkné hobliny lze získat zdarma u truhláře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru