Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka a Slepýš

Tak se taky zapojim :)

Co se tyce slepic a slepysu, tak to je proste normalkja - slepice slepejse sezere vzdycky, kdyz ho najde. V soucasne dobe behaji slepice jen po vsich, driv se bezne paslo a slipky se vyhanely ci se neresili... A stejnak slepejsove prezili :) To, ze slipka za pltem obcas nejakeho slpyse zobne bych jako potiz nevidel, mnohem horsi je koseni zahrady a poli-luk - schvalne se nekdy bezte kouknout, co udela strunova sekacka... Pritom by stacilo nemit vside golfovej travnik... Kdyz se nad tim zamyslim, tak pokud bych nasel takhle slepejse, tak bych ho vklidu koralovce dal. Parazitu, ktere by mohli jit na koralovku az tak moc mit nemuze - i kdyz asi vic, nez mys z prirody.

Nikdo nepsal, jak casto se tenhle utok u zminene opakuje, ale predpokladam, ze az tak casto ne. Pokud je to jednou dvakrat do roka, tak bych to neresil - kdyz vlezou dva na dvorek, tak to musi byt v okoli sila, skoro samej slepejs. Kdyby to bylo vic, tak bych tam dal nejakou prekazku, ale pripada mi to neverohodne.

Jeste by me zajimalo. Nahore sem videl prizpevek, ze nekdo slepyse jeste nikdy nevidel - mel jsem pocit, ze soucasnym trendem je co nejvic chodit do prirody a nebo aspon jezdit na kole. Ja za to nemohu, ale slpejse jsem videl snad vsude po CR, kde jsem mel tu sanci byt chvilku dyl - kdyz vezmu v Praze, tak i v okoli sidlist ci koleji na Troji, v Budejkach hned za kolejema, stejne tak v Usti nad Labem. Malinko min jsem potkal zatim na jizni Morave, ale potkal jsem je treba hned na Hadech ci v okoli prehrady... Nejak se mi tomu nechce verit :) Kdyz jsem byl malej, tak to byl jeden z mejch prvnich chovancu, ale to je malinko starsi zalezitost, kdy guttka byl nesplnitelny sen pro poradny teraristy, natoz pro zacinajiciho cucaka :)

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny