Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podestylka

VH (Para): No jo taeniury (i hrozňové) jsou velký (i čerstvé mládě je velké jak půlroční guttata) a tím pádem tou jejich trubicí projde i velkej chuchvalec. Všechno, co jsem psal o nevhodnosti lignocelu souviselo s mláďatama užovek a korálovek, hlavně teda logicky s tou nejčastěji chovanou - guttatou. Od určitý velikosti už se to nestává nebo jen velmi vzácně, předpokládám, že jde o to, že střevo s větším průměrem už umožňuje snazší průchod čehokoli nestráveného než střevo tenoučké u mláďat užovek. Jinak mohu jen souhlasit s tím, že lignocel je dobrý na udržení vlhkosti atd., to nepopírám a ani nechci.
Para: Cena je pro mě také samozřejmě důležitá, ne že bych chtěl na svých svěřencích šetřit, ale při větším počtu terárií už je to na rodinném rozpočtu poznat víc než dost.
Rašelina při proschnutí opravdu práší, ale používám ji v podstatě jen u vlhkých terárií, kde prakticky nevyschne, jinde ji míchám s pískem, což trochu lepší prašnost, ale ještě lepší je podle mě používat u menších hadů listovku/hrabanku. A úplně nejmenší mláďata chovám na papírových utěrkách a je klid v duši.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny