Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epicrates cenchria cenchria nežere?!

Dobrý den, dnes se mi stala taková divná věc. Jako obvykle asi po 3 týdnech jsem chtěl nakrmit můj dospělý pár hroznýšovců duhových. Samici vždy vyndávám z terária do velkého krmícího boxu. Ta v pohodě slupla jednoho potkana. Zatímco samec tedy zůstal v teráriu, hodil jsem mu také jednoho. Toho bez problému uškrtil, ale potom prostě pořád šmejdil kolem a potkana si nevšiml, ani to nevypadalo že by hledal hlavu. Prostě ho tam jen tak nechal ležet a odlezl...::) Zkusil jsem tedy toho mrtvého vyndat a nabídnout mu jiného. Toho bohužel ani neuškrtil a spíše se od něj stranil pryč. Nedokážu si to nijak vysvětlit. Myslíte, že je to normální???:?: Děkuji...

Předmět Autor Datum
Důvod ti asi neřeknu, ale mohu tě uklidnit že přesně to samé se mi stalo poslední dvě krmení u těcht…
Vini 03.11.2007 19:30
Vini
Jo tak to jsi mě uklidnil...:-pTaky mě právě napadlo, že by to mohlo souviset s rozmnožováním, jelik…
LeTOsnaKe 05.11.2007 16:12
LeTOsnaKe
Ted paření??? V tuto dobu aspoň u mne je čas rození mladých. Spíš by mne zajímalo jakou máš teplotu…
hym 05.11.2007 17:52
hym
Taky bych řekl, že páření u nich je spíš koncem zimy až na jaře. Ale na druhou stranu po několika ge…
krokodýl 05.11.2007 18:01
krokodýl
Teplota se ve dne pohybuje kolem 27, tedy mají možnost se vyhřát pod lampou a také mají možnost se s… poslední
LeTOsnaKe 05.11.2007 18:45
LeTOsnaKe

Důvod ti asi neřeknu, ale mohu tě uklidnit že přesně to samé se mi stalo poslední dvě krmení u těchto hadů. Mám roční pár a také musím krmit odděleně a samice žere jak bezedná a samec okamžitě potkana zabije pak ho pustí a šmejdí po terárku. Po chvili mrtvého potkana vemu, zatřesu s ním, on ho "uškrtí" po druhé a pak ho slupne. Asi to bude normální a bude to nějak souviset s rozmnožováním, i když ty moje jsou ještě dost mladí, ale měří přes jeden metr a váží po jednom kg.

Ted paření??? V tuto dobu aspoň u mne je čas rození mladých. Spíš by mne zajímalo jakou máš teplotu vlhkost a tak. Zatím jsem nebyl svědkem toho, že by samec nějak odmítal více potravu. Samice v době březosti nežere, to jo ale samec? Jak jsou staří? V dospělosti krmím klidně i po měsíci a tedy 3 neděle zase není žádnej moc velkej problém.

Taky bych řekl, že páření u nich je spíš koncem zimy až na jaře. Ale na druhou stranu po několika generacích v zajetí se to může poměrně dost posunout, kolikrát tropická zvířata reagují třeba na nízké noční teploty při podzimním (nebo jarním) chladnějším počasí, když se ještě (na jaře už) v bytovkách netopí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru