Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vlhkost

DOBRY DEN,CHTELA BYCH POPROSIT O RADU.MAM 6-MESICNI TESTUDO HERMANII.MOJE ZELVA NEMA RADA VLHKO,VYHLEDAVA JEN SUCHA MISTA.SUBSTRAT V CASTI TERARIA VLHCIM,ALE ONA TAM NIKDY NEZUSTAVA ANI V NOCI.KOUPEME KAZDY DRUHY DEN.VIM ,ZE POTREBUJE VLHKO PRO SPRAVNY RUST KRUNYRE,ALE NEVIM CO MAM DELAT.MUZE MI NEKDO PROSIM PORADIT,DEKUJI MOC.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
DOBRY DEN, JA MAM UDELANY ZELVY STUL A JE OTEVRENY TAK ZKUSIM ZMERIT VLHKOST.DEKUJI ZA RADY.
marki.2 09.11.2007 16:17
marki.2
Na to můžu poradit jednu fintu: stačí topný kámen zasypaný hromadou vlhkých hoblin, který se odpoled…
Salicornia 10.11.2007 21:54
Salicornia
Mohla bych poprosit,jaká vlhkost by správně měla být v terárku? V tomhle mám trochu guláš.Mám roční…
sweety 16.11.2007 19:05
sweety
Zkus kouknout tady,už jsem se na to taky ptala,tak jestli ti to pomůže :-p tera.poradna.net Smíšený… poslední
zuzi 16.11.2007 20:02
zuzi

Na to můžu poradit jednu fintu: stačí topný kámen zasypaný hromadou vlhkých hoblin, který se odpoledne sepne a pěkně hobliny vyhřeje. Želva tohle místo miluje a jsem si téměř jistý, že do těchto hoblin vám zaleze. Normální nevyhřívané hobliny jsou totiž studenější než suché okolí (výpar vody odebírá teplo), proto takový koutek nemají želvy moc v oblibě (jedině by byl blízko lampy). Večer se kámen zase vypne a do rána v hoblinách postupně klesne teplota. Želva je tak ve vlhku, ale nezchoulostiví, protože ráno jsou vlhké hobliny studené (třeba jen 18 °C). ;-)

Mohla bych poprosit,jaká vlhkost by správně měla být v terárku?
V tomhle mám trochu guláš.Mám roční Hermanku,která má ráda suchou část substrátu...do té navlhčené leze většinou odpoledne na chvíli,ale jinak je neustále v té nenamočené.Už jsem též uvažovala,že budu terárko kropit celé,ale nějak se mi to nezdá.
Předem děkuji za napsání té vlhkosti.

P.S.: Vím,že to sem nepatří,ale mohl by mi někdo poradit jak vysoko ode dna umístit UV zářivku Repti Glo 10,0? Předem dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru