Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš demerilův

Aby jsi dostal vyjímku na případná mláďata, musíš prokázat původ rodičů. Pokud jako dostatečné prokázání původu stačí darovací smlouva, mělo by to stačit. Také prodávám, jak jsem koupil!!! Přijde mi to spíš tak, že ten, co má vyjímku, má (nebo měl) narozená mláďata a aby je snáž prodal, manipuluje stále dokola s tím, že na a.d. musí "žlutý papír" být a jeho mláďata, že jsou ta "pravá"!
Nehledě na to, že o mláďatech, která se narodí od darovaných rodičů jsme nediskutovali. Šlo přece o to, zda darovací smlouva, jako prokázání původu zvířete stačí, či nikoliv. Je možné, že některým úředníkům stačit bude a je možné, že ne. Ovšem bránit se můžeme poté i např. soudně. A pochybuji velice, že by soud neuznal darovací smlouvu, pokud by se navíc dostavil jako svědek onen darující. Podotýkám: nebudu si brát na darovací smlouvu zvíře od "chovatele", kterého neznám.
Není mi už 20, ani 30 a dokonce ani 40 a něco málo o této problematice vím. A nikomu svůj názor nenutím. Prostě darovat můžeš cokoliv a je zapotřebí si vše řádně ošetřit smlouvou, ve které budou potřebné údaje. Tím v této diskusi končím a nehodlám nikoho přesvědčovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny