Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš demerilův

Nevím, kde ses ptal Ty, ale to je jako různé názory, které tu již padly. Někdo se ptal veterináře, někdo úřednice, někdo na MŽP atd. A odsud asi několik různých názorů - různých výkladů. Z mých zdrojů je ta informace, že to, co píšeš nestačí. Nehledě na to, že v případě daru, musíš zaplatit darovací daň, ale to už by mohl zkontrolovat jiný orgán.

Přijde mi to spíš tak, že ten, co má vyjímku, má (nebo měl) narozená mláďata a aby je snáž prodal, manipuluje stále dokola s tím, že na a.d. musí "žlutý papír" být a jeho mláďata, že jsou ta "pravá"!
Nevím, jak tohle mám pochopit. Nevím jestli na MŽP množí ve velkém dumerili a snaží se zvýšit jejich cenu a prodejnost nutností výjimky. Jestli to myslíš, jako snahu z mé strany, věz,že tomu tak není. V brzkých letech žádný odchov neočekávám. K té darovací smlouvě - ono záleží,jestli je to prokazatelný původ zvířete. Vložím úryvek z jednoho z mailů,kde jsme řešili tuto problematiku s MŽP. "darovací smlouvou sice obejdete povinnost mít výjimku ze zákazu komerčního využití, ale nejasný původ zvířat tím nevyřešíte. V případě darování je navíc nutné uhradit darovací daň." Ta výjimka je totiž něco jako rodný list,který s hadem putuje a dokládá jeho totožnost. Což darovací smlouva opravdu není. Darovat jinak opravdu můžete cokoli. V tomto případě ovšem jde o vyřešení nejasného původu. Což už se někde nahoře zcela určitě probíralo. ;-) Nejde o přesvědčování. Každý má možnost si vybrat, jak s danými informacemi naloží.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny