Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vážení želvy během zimování

Ráda bych znala vaše názory na tento problém. Zimuji želvu poprvé a tak jsem možná víc opatrná, než je obvyklé. Želvu jsem definitivně zazimovala před dvěma týdny a tak jsem se nyní rozhodla, že ji poprvé zvážím, jestli neubývá na váze. Vážení dopadlo dobře, ale měla jsem z něj smíšené pocity - podle mě to želvu moc probouzí. Želvu jsem vážila při stejné teplotě, při které normálně zimuje a snažila jsem se s ní hýbat co nejméně, ale stejně jsem ji probudil do té míry, že otevřela oči a pomalu se hýbala. Navíc byla předtím pěkně zahrabaná, což jsem ani při nejlepší vůli nedokázala po zvážení udělat stejně dokonale. Závěr: asi už ji vážit nebudu a budu jen kontrolovat, jestli se moc nehýbe, mám pocit, že samo vážení nadělá víc škody než užitku. Co vy na to? LUCKA

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prosím, nemůžou reagovat na příspěvěk i ostatní chovatelé? LUCKA
Lucka 27.11.2007 15:47
Lucka
Neuvadzas aky druh a pri kolkych stupnoch zimujes. Ja zimujem Testudo Hermanni od 2-7 stupnov a pri…
lenka2 27.11.2007 20:51
lenka2
Druh a teplotu zimování jsem neuvedla, protože mi to nepřipadalo důležité (tento problém můžou chova…
LLLLucka 05.12.2007 12:12
LLLLucka
Este aj v tomto case otvara oci pri vazeni? Podmienky ma podla mna idealne. Nemoze ju rusit nieco in… poslední
lenka2 05.12.2007 14:32
lenka2

Neuvadzas aky druh a pri kolkych stupnoch zimujes.
Ja zimujem Testudo Hermanni od 2-7 stupnov a pri vazeni sa korytnacky len mierne pohnu. To co popisujes sa mi stalo kratko po tom ako som ich zacala zimovat, no vtedy mali asi tak 10 stupnov. Tym, ze sa pomaly uberali teploty, korytnacky zacali hibernovat.

Druh a teplotu zimování jsem neuvedla, protože mi to nepřipadalo důležité (tento problém můžou chovatelé řešit u všech druhů želv). Ale když se na to ptáš, jedná se o Testudo Graeca a teplota se pohybuje mezi 4-7 stupni Celsia. Vlhkost kolísá okolo 80%.

Este aj v tomto case otvara oci pri vazeni? Podmienky ma podla mna idealne. Nemoze ju rusit nieco ine?
Pytala som sa len preto lebo napriklad nie je jasne ci si zazimovala druh vodnej alebo suchozemskej korytnacky a taktiez sa neda radit ci mas znizit teplotu ked neuvadzas pri kolkych stupnoch vlastne zimujes.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru