Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nezvykle krátká doba na svlek?

Tak je to už přes měsíc, co jsem hadovi přestala dávat vitaminy. Čekala jsem, že se zakalí zase za tři měsíce, jako obvykle, Ale včera jsem ho vytáhla, že je zaprášený od nového substrátu, a vzhlédly ke mě podrážděně namodralé korálky. Je možné, že to má spojitost s novým substrátem, nebo těmi vitamíny? Nebo nachlazením, které před týdnem dvěmi prodělal? Jinak doufám, že svlek už bude méně poškozený. Nebo by mohl být i zcela v pořádku? Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Těžko říct. Co myslíš tím nezvykle krátká doba? Pokud má had nějaké kožní problémy svlek přichází ča…
krokodýl 17.11.2007 12:21
krokodýl
No on právě nebyl zaprášený, ale zakalený :-D. Jinak to nezvykle - co ji mám, tak se svlékla třikrát…
werča 17.11.2007 13:49
werča
No jestli ten interval není kratší než 1,5-2 měsíce, tak bych to neviděl zatím jako problém.
krokodýl 17.11.2007 13:52
krokodýl
Já to taky nevidím jako problém, had je poslední dobou spokojenější,míň mu lezu do terárka,jen jsem…
werča 17.11.2007 14:22
werča
Werčo .... hlavně potom dej vědět jak dopadl svlek .... docela mě to zajímá. Držím palce!!! :puff: poslední
FildaV 18.11.2007 09:23
FildaV

Těžko říct. Co myslíš tím nezvykle krátká doba? Pokud má had nějaké kožní problémy svlek přichází častěji. Myslím, že moudřejší budeš po několika dalších svlecích. Přeci jen to nejsou stroje a ta doba od svleku do svleku může být různá podle momentálních podmínek a stavu zvířete, roli hraje množství a četnost krmení, teploty atd. a v neposlední řadě zdravotní stav. Jo a co to je za substrát, že byl had zaprášený? Jemné pískové částice se mohou hadovi zadírat pod šupiny a dráždit ho a tím vyprovokovat i dřívější svlek.

No on právě nebyl zaprášený, ale zakalený :-D. Jinak to nezvykle - co ji mám, tak se svlékla třikrát a pokaždé byla mezi svleky pauza tři měsíce. Ten substrát, jsou to nějaké přírodní štěpky:
http://shop.miga.cz/product_info.php?path=126_484&p roduct=51529
Možná to vyprovokovalo všechno naráz..Nové terárium,čili nový substrát (z lignocelu jsem přešla na tohle), nová regulace vlhkosti, teploty i větrání, nachlazení (vyléčené),menší přísun potravy (přes zimu jednou za dva týdny,jinak jednou za týden).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru