Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupit starší želvu s papíry - zbožné přání?

Zdravím vás, nemáte, prosím, někdo návod, kde by se dala sehnat hermanka, tak od 5ti let věku s Citesem a dokonce i s Výjimkou? Každá, kterou pracně vyhrabu z inzerátů, nemá Cites nebo Výjimku. Vím, takovou želvu by brali všichni, je spousta poptávkových inzerátů, na terraristik.com se takové želvy objevují, ale za hranice to asi nezvládnu... Jasně, mám si koupit mimino a vypiplat si ho, jasně... Ale ráda bych se zeptala, myslíte, že mám šanci takovou želvušinu někdy objevit? :-| Omlouvám se za svůj výlev... Pěkný den přeji...

Předmět Autor Datum
Šance je, mně se to letos podařilo na inzerát, ale byla to velká náhoda. Nebo se dají sehnat poměrně…
wufengg 20.11.2007 09:48
wufengg
Kde se dají sehnat velcí čtyřprsťáci? Dej typ prosím.
Kde 20.11.2007 13:29
Kde
Na ifauně nabízel dospělé páry V. Hraběta, nedávno měl pan Jahoda (zoopet.cz) dospělé samice, ale už…
wufengg 20.11.2007 19:54
wufengg
Přesně tak,šance na sehnání želvy je stoprocentní, jenom to nemusí být zrovna dnes. Zejména na iFaun…
nikolas 20.11.2007 22:01
nikolas
Ahoj můžu ti z vlastních zkušeností říct že je to dřina sehnat pěkné zdravé papírové zvíře!!Sháněl s…
Raduna 20.11.2007 22:33
Raduna
Díky moc, já jsem proště doteď neměla štěstí, a to projíždím tolik inzertních serverů... S tím zimov…
Jana 21.11.2007 20:22
Jana
Ahoj! Věřím, že koupit starší želvu s papíry je problém. Na druhé straně sama vím, že před cca 16ti…
Gisl 24.11.2007 00:31
Gisl
Zkus se kouknout tady,už jsme to probírali ;-) http://tera.poradna.net/question/view/11111-cites poslední
zuzi 24.11.2007 07:16
zuzi

Na ifauně nabízel dospělé páry V. Hraběta, nedávno měl pan Jahoda (zoopet.cz) dospělé samice, ale už jsou fuč, na burze jsem myslím viděl u Š. Volčíka (BAR-ZOO) větší zvířata, i teď je na ifauně inzeruje, že je má dospělé na prodej. rubriky Chce to ifaunu průběžně sledovat, občas se tam něco objeví.

Přesně tak,šance na sehnání želvy je stoprocentní, jenom to nemusí být zrovna dnes. Zejména na iFauně jsou občas vidět inzeráty (i když spíše na Graecy), prostě musíte shánět. A jelikož každý vidí v samici tak trochu "výrobní prostředek", její cena tomu odpovídá. Problém je spíš v tom, že pokud někdo prodává odrostlou samici, která je papírově v pořádku, má k tomu svůj důvod. A ten důvod nemusíte odhalit včas a na reklamace se u nás moc nebere zřetel. A navíc v tuto dobu každý rozumný člověk či zodpovědný chovatel evropská testuda dává zimovat, takže na jaře budou šance mnohem větší. Vůbec koupit želvu těsně před zimováním je vzhledem k její ceně dost velké riziko.

Ahoj můžu ti z vlastních zkušeností říct že je to dřina sehnat pěkné zdravé papírové zvíře!!Sháněl sem samičku stepačky a až po půl roce sem sehnal schopnou samičku..hermanky jsem letos také sháněl a sehnal dokonce i čipované ale je to prostě hlavně o vytrvalosti čekání a psaní inzerátů.Držim palce at se podaří

Díky moc, já jsem proště doteď neměla štěstí, a to projíždím tolik inzertních serverů... S tím zimováním máte samozřejmě pravdu, snad na jaře... já bych dokonce nepohrdla ani papírovým samečkem, samička hermanky už je pro mě fakt jen zbožné přání. Čtyřprsťáci se objevují, ale hermanky mám tak nějak v hlavě :-)

Ahoj!
Věřím, že koupit starší želvu s papíry je problém. Na druhé straně sama vím, že před cca 16ti lety jsme koupili testudo hermani ve zverinexu a žádné papíry se v té době k želvě neposkytovaly. Jak tedy legalizovat takového želváka? Nikdy dříve mě toto nenapadlo zjišťovat, protože nemám želvu k chovatelským účelům. Poslední dobou čtu ráda tento web, tak reaguji se svým problémem. Jak postupovat u těchto starších zvířat, zakoupených v tehdejším zverinexu? Zná někdo odpověď? Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru