Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka proužkovaná - potrava

Terko vpohodě stačí, ale pamatuj na dobré utěsnění všech otvorů i mezer mezi šoupačkami. Mladé sirtalisky jsou hodně drobounké a dokážou se protáhnout sebemenší skulinou. Já osobně miminka chovám v plastovém faunaboxu. Doporučuju chovat na papíře, jinak stačí miska na vodu a nějaký úkryt. Používám oblouk z korkové kůry.... viz fotky níž.

Pro představu co sežerou háďátka. Dobře patrný poměr had vs. ryba. Ryba slunka obecná cca 6cm...
http://img517.imageshack.us/img517/8784/p1010285we   bcosezerou.jpg

Opravdu to sežerou, důkaz místo slibů :-)
http://img266.imageshack.us/img266/1218/p1010300we   bcosezerou.jpg

K tomu krmení... hodně chovatelů co znám krmí thamnophisky mraženými rybkami. neumím to dobře popsat, nejsem žádnej odborník a tak mi zkušenější prominou, když to řeknu polopatě a zpatra. V mraženém rybím mase vzniká jakási látka, která rozkládá vitamín B1 v tkáních hadů - maslím, že se tomu říká thiamináza. Hadi pak umírají v křečích na avitaminozu a rozhašenej metabolismus. Kdo krmí mraženýma rybama, dodává vitmín B1 riboflavin (lze koupit v lékárně) a nějaké vitamíny typu AD kombinal (používím přípravek hydrovit AD3 který prodá veterinář za cca 40kč). Mražené maso není ideální ale je praktické. Sáček mražených rybek v mrazáku vyřeší krmení ale myslím si že pro hady to není přirozená potrava. S krmením mraženými rybami moc nesouhlasím.

Já osobně jsem ještě nikdy nekrmil mraženým masem. Pro miminka a stav nouze chovám živorodku Girardinus metallicus - jednu z nejplodnějších živorodek vůbec. Odrostlejším hadům dávám studenovodní rybky. Chodím jednou za 2týdny na náš kačák s čeřínkem a rybky přechovávám v akvaterárkách se želvama. Občas dávám hadům i žížaly. Můžou se po nich umlátit, ale po nich bobtěj ještě rychleji, než po rybách. Je to pro ně takové spestření, ale rozhodně se žížalama nedá krmit dlouhodobě.

Při krmení studenovodníma rybama se vyhábám rybama s ostnama,který by mohli poškodit trávicí trubky hada (například okoun) a také nekrmím kaprovitými rybkami (karas, kapr...) kvůli tomu, že kaprovité ryby jsou tušnější. Krmím převážně střevličkama, slunkama a dalšími podobnými rybkami.

Jelikož se snažím krmit 100% živou stravou, doplňuji vytamíny jen cca 4x do roka. B1 a hydrovit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny