Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka proužkovaná - potrava

Já se omlouvám, pokud jsem se představil jako úplnej začátečník, tak to opravdu jen tak vypadá. Sirtalisky jsem choval již před 20 lety, vlastně to byli moji první hadi. No po čase jsem se k nim opět vrátil. Problém byl pouze v tom , že to bylo teď v zimě. No když je všechno zamrzlí, tak se blbě cokoli pod ledem loví. Kousek od baráku mi teče Labe, které v zimě teda nezamrzá, ale pokud si dobře vzpomínám na svá rybářská léta, tak v zimě chytnout potěr do čeřenu je na několik marných pokusů a pak to člověk vzdá, páč je všechno stejně v hloubce nebo pod kamenama. Jinej případ je rybník co mám na zahradě, loni se tam vytřely slunečnice a to v množství pár stovek až tisíc, no na podzim když už ten potěr nikdo nechtěl, tak jsem tam fláknul pár pstruhů ať si na nich pochutnaj a já pak zas na nich, plán teda vyšel, no teď už by měly slunečnice tak 2-3 cm a jako potrava by stačily na pár let.
Mě ale zajímá , čím vším jste zkoušeli krmit. Ne všechno je chráněno a řada obojživelníků, plžů, mlžů nebo mě napadá třeba korýšů či ještěrek, se dá sehnat i jinak než lovem v přírodě. Vše co jsem vypsal je jejich přirozená potrava. Jako potravu jsem zkoušel i Dendrobina veneta či jak se to píše, mohou se s ní v domovině běžně setkávat, ale nechtěly ji, daly přednost našim druhům. Mláďata by měla žrát i zmiňované nítěnky , snad i komáří larvy. Krom toho s krmením rád experimentuju a jsem zastáncem toho , že čím pestřejší potrava tím lépe, dál to asi nechci rozebírat.
Ještě se vrátím k tomu již zmiňovanému mražení, některé ryby látku rozkládající vitamín B1 postrádaj, jsou to především pstruhovitý a některý mořský o jejichž vhodnosti jako krmení by se dalo diskutovat. Vždy mě dost udivuje, jak moc jste si zvykli na podávání vitamínových preparátů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny