Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rady k vodní želvě

Lidi, co tak všechno potřebuju na chování vodní želvy? Jak musí mít velký akvárko? A jak často se asi musí čistit? A můžou s ní bejt rybky? Nebo aspoň takovej ten tvor jak cucká po stěnách akvárka a čistí to tam?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A můžou s ní bejt rybky? No tak záleží, co to bude za želvu, jak bude velká ona a nebo naopak ryby…
nejde mi přhlášení 18.07.2009 19:25
nejde mi přhlášení
Ahoj! Podľa mňa sú T.S. elegans milé tvory,podľa mňa začni tou, tá je bežná, tá exotika chce čas. On…
marcel.mikulec 18.07.2009 21:58
marcel.mikulec
jestli chceš nějakou želvu pro začátečníka, ale ne elegansku, kup si želvu mapovou graptemys kohni n… poslední
Nerous 20.07.2009 10:28
Nerous

A můžou s ní bejt rybky?

No tak záleží, co to bude za želvu, jak bude velká ona a nebo naopak ryby.Vzhledem k tomu, že pro tebe bude nejlepší si pořídit Želvu nádhernou, která si rybky s radostí dá.Kdyby sis koupil ještě malou, tak rybky s ní byt můžou, ale postupem času, kdy želva vyroste, už to není reálný.Také záleží na velikosti akvaria.

PS:
Před pár rokama jsem dostal Čichavce a dal jsem ho k želvám, kterým měl posloužit jako potrava, ale zajívamý bylo to, že po nom vůbec nešly a to vyustilo v to, že rybka už se želv ani nebála a normálně si s nima plavala.To všechno trvalo cca rok, než jedna želva neodolala, když jí rybka odpočivala u tlamy.Nakonec mi ji bylo i líto:-)
weyn

jestli chceš nějakou želvu pro začátečníka, ale ne elegansku, kup si želvu mapovou graptemys kohni nebo graptemys pseudographica - mají stejné nároky jako elegansky, dají se občas sehnat ve zverimexu, jsou faremní, ale moc lidí je nemá - navíc, když budeš mít štěstí na samečka, tak nevyroste víc než 12cm, samičky jsou ale údajně dost velké - prý i 35cm, ale moje největší osmiletá má jen 16:-) tyto želvy jsou snášenlivé a nenáročné, je možné chovat jich víc pohromadě

z těch méně náročných jsou malé ještě klapavky, ale ty jsou dost kousavé - takže asi spíš chovat jen jednu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru