Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sistrurus

Zajímá mi; je tady mezi chovateli Sistrurus miliarius barbouri jiná chovná linie, než původem od p.D.Valenty a p.M.Čapa (Praha)??? Pokud jó, měl bych zájem o kontakt. Předem díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdar, promiň ale nějak mě to tady ušlo - takže můj původ chovných jedinců 2,1 S.m.b. je od L.Sýkory…
daboia 18.12.2007 15:18
daboia
Jsou pěkný, ale koukám, že tvoje zvířata nemají za hlavou na krku onu klasickou rezavěhnědou kresbu.…
Vladěk 20.12.2007 11:41
Vladěk
Zdar, právě mimina mi došla poštou, ale vím že Luďek si nechával z toho odchovu samičku, která měla…
daboia 20.12.2007 12:35
daboia
Díky za typ ;-)!
Vladěk 20.12.2007 17:48
Vladěk
Už dlouho uvažuju o chovu jedovatách hadů. Pro přečtení pár vláken, kde je psáno jakého do začátku j…
heh 22.05.2009 20:09
heh
Nevím jestli jsem zrovna ten pravej, ale něco zprostředkovaného mohu přihodit. Co se týká velikosti…
krokodýl 23.05.2009 09:12
krokodýl
Není skoro co dodat, ...já je chovám na jedlové kůře, a moje zvířata se rádi vyhřívají pod žárovkou…
Vladěk 23.05.2009 12:07
Vladěk
Jo děkuju za rady. S tim větránim snad doufám, že bude stačit. Na zadní straně budou dva větrací otv…
heh 23.05.2009 15:36
heh
Otevírání budu muset řešit jedině těma šoupačkama, protože si myslim, že když by to sklo bylo cca 80…
krokodýl 23.05.2009 19:26
krokodýl
Zase musim děkovat, už jsem asi takovej :-). No nevim sice jsem nad tim dlouho přemejšlel ale nakone…
Heh 24.05.2009 21:24
Heh
300,- za metr lišty? to je pěknej zloděj osobně kupuji lištu horní a dolní(pár) za 152,- 2m, ta cena…
Michal B. 27.05.2009 09:27
Michal B.
Jo obešel jsem kámoše truhláře a ten mi přiveze 2metry za 60 korun ( jako horní i dolní ) ;-). poslední
Heh 27.05.2009 09:48
Heh

Jsou pěkný, ale koukám, že tvoje zvířata nemají za hlavou na krku onu klasickou rezavěhnědou kresbu. Nebo není vidět kvůli úhlu jejich nafocení? Když sis je vybíral od onoho chovatele, viděl si rodiče? ...jak byli vybarvení oni + ostatní mláďata? Líbí se mi zvířata, která mají zvlášť výraznou tuto rezavěhnědou kresbu a chtěl bych je do dalšího chovu selektovat. Pro představu foto mojeho chovného samce. Nevíš náhodou o někom kdo má nějaká zvířata s takto více výraznou kresbou?
[http://img401.imageshack.us/img401/3531/15407samecp osvleku3oi6.jpg]
[http://img530.imageshack.us/img530/640/15407samecpo svlekuhx5.jpg]

Už dlouho uvažuju o chovu jedovatách hadů. Pro přečtení pár vláken, kde je psáno jakého do začátku jsem se rozhodl pro tohoto hada ( Sistrurus miliarius barbouri ). Chci chovat v práu, vim že je to nebezpečnější při manipulaci ale na tejto si dávám u zvířat velkej pozor a pokud by to bylo nutný, choval bych každého zvlášt.
Pro odrostlejší až dospělé kusy bych měl terárko 90x65 a na vejšku 60cm ( což asi nevyužijou ale chci jim udělal pěknou stěnu z kamenů na lezení ). Je to akorát? Hledal jsem ale nikde jsem moc nenašel podmínky chov, takže kdyby byl nějaký odkaz či rada, nebudu se zlobit. Jakou teplotu ( normální a pod lampou ) a vlhkost? Co by jste doporučili za podklad k těmto hadům? Jak velkou mysku s vodou, jestli to využívají jen jako napáječku nebo se chodí i schladit.

No snad se najde někdo rozumnej a nebude mi tady dělat kázání že jsem si to nenašel ale opravdu jsem koukal :-(. Děkuju za reakce

Nevím jestli jsem zrovna ten pravej, ale něco zprostředkovaného mohu přihodit. Co se týká velikosti terária, tak ta je pro ně více než luxusní (běžně dorůstají okolo 50-60 cm, maximum okolo 80 cm), hlavně, aby bylo kvalitně odvětrávané. Teplotu v teráriu běžnou pokojovou (do 25 st.) a pod lampou cca okolo 30 st., v noci klasika 18-22. Lehčí zazimování není od věci. Na substrát nejsou nijak vybíraví, stačí bohatě písek s rašelinou aspod., jeden chladnější vlhčí kout (spadané listí, mech) a menší nejlépe kameninová miska na vodu (jen k pití). Samozřejmostí je úkryt (u jedáků je vhodnější uzavíratelný, ale...), postačí podélně rozříznutý dutý kmínek nebo trubka s pálené hlíny, případně jen větší kus kůry nebo pár šikovně poskládaných placáků (např. tmavá břidlice vypadá dobře). Otázka je, jak budou hlavně mláďata žrát. Hlodavce přijímají, ale u prcků je to někdy horší. Víc by jistě doplnil např. Vladěk a další.

Není skoro co dodat,
...já je chovám na jedlové kůře, a moje zvířata se rádi vyhřívají pod žárovkou při cca 30°C.
Jinak se mi osvědčilo a s tím jsem maximálně sokojený - mít vyšší sokl a dvířka ze předu vyklápěcí (viz.fota = na jednoduché zařízení moc nekoukejte, sem jen dočasně odděluju březí samici). Já mám terária o rozměrech 50x40cm plochou dna. Na výšku je mám 35 cm. Ve svých terárkách mám zepředu pruh skla 12 cm, panty a vyklápím sklo 23 cm. A fakt je praktický mít ten sokl vyšší než je obvyklé, a panty výš. Sistruráci jsou poměrně nervozní hadi a někteří chovatelé jsou nešťastní z toho když otevřou terarium že dokáží poměrně rychle z terária vystartovat (kór při krmení když jsou vyhladovělí).
A pak je praktický při krmení, že dvířka jen pootevřu, a myši nechávám sklouzávat po skle.
[http://i716.photobucket.com/albums/ww168/Vladek_ph   oto/Snmek198.jpg]
[http://i716.photobucket.com/albums/ww168/Vladek_ph   oto/Snmek200.jpg]

Jo děkuju za rady. S tim větránim snad doufám, že bude stačit. Na zadní straně budou dva větrací otvory 25x10 a ze boku jeden 25x10, přední strana bude mít otevírání, takže tam bude vzduch proudit taky, takže doufám, že to bude stačit. Na jednolvé kůře? Jakou vrstvu u nich máte? Sice si sám dokážu udělat obrázek aby jim to stačilo ale jentak pro zajímavost. Otevírání budu muset řešit jedině těma šoupačkama, protože si myslim, že když by to sklo bylo cca 80x40, tak by mělo mít nějakou tlouštku a na panty by to nebylo moc dobrý, ale nevim... nezkoušel jsem :-). Tu přední stranu chci mít vysokou 20xm a potom teprve otvírání, sice to neni nic moc ale snad stačí ;-).
Jinak už jsem dostal nějaké nabídky ale i tak se raději zeptám, okolo kolika se můžou pohybovat tak roční hadíci? Každej prodejce bude mít sice svojí cenu ale tak přibližně, aby na mě někdo nechtěl vydělat.

Otevírání budu muset řešit jedině těma šoupačkama, protože si myslim, že když by to sklo bylo cca 80x40, tak by mělo mít nějakou tlouštku a na panty by to nebylo moc dobrý, ale nevim... nezkoušel jsem

Já jo, není to problém, běžně větší panty (cca 6-8 cm délka) bez problému nesou sklo cca 100 x 35-40 cm (tl. 4 mm). Ale šoupačky při tak vysokém soklu samozřejmě taky půjdou a mají výhodu snadného řešení zamykání (zámek mezi skla např. do knihovniček), což se vyplatí např. při pravidelné roční kontrole z krajské veteriny. Zamykání lze samozřejmě také poměrně snadno řešit i u klasických dvířek, ale je třeba nalepovat další díly (např. dva provrtané L profily aj.).

Zase musim děkovat, už jsem asi takovej :-).
No nevim sice jsem nad tim dlouho přemejšlel ale nakonec asi zůstanu u tech šoupaček a to z více důvodů. Ta stěna kde bude dalších 5 terárek ( stejně velkých ) je z desek o síle 16mm, takže se mi na kraje atd moc nějaký zámečky cpát nechce a potom radši budu mít jistotu že mam trošku odšouplé sklo a můžu ho zašoupnout zpátky než tu tabulku skla držet v ruce nebo ji pořád zvedat ( navíc vcelku :) ).
Jinak je to sice mimo ale kde kupujete ty šoupací lišty na sklo? Já jsem je měl z nějakého internetového obchodu ale už ho nemohu najít, protože u nás je neprodávaj. Teda jednou jsem na ně narazil a když mi řekl za metr horní a dolní lišty 300kč, tak mi nezbylo nic jiného, než ho poslat hodně hluboko :-)...

Tak jsem si je našel :
http://www.vap-nabytek.cz/6068-vodici-lista-na-skl o-bila-p-614.html
Jen ta cena, zdá se vám v pohodě? Teda mě jo ale tak jsem zvědav na vaše názory:)

300,- za metr lišty? to je pěknej zloděj osobně kupuji lištu horní a dolní(pár) za 152,- 2m, ta cena za 98,- by ušla ale počítej ještě poštovný a balný, zkus se podívat tam kde prodávaj dřevo materiál tzn. lamino apod...popř. OBI či BauMax by také mohly mít

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru