Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Padají vám taky hadi?

1) jj, berete mi to pusy:-) Netvrdím, že v přírodě se had nemůže zranit, ale musí být dostatečně schopný, aby se nezabil poté, co se s ním utrhne první větev. Mi teda máme doma koberec, který se ukázal jako dostatečně bezpečný. Ono jde taky o to, že chci Mášenku naučit samostatnosti.
2) Já mám vztah spíš k praxi než k teorii, ale rád si doplním mezery ve vzdělání. Nedokážu posoudit, jestli je bezpečný mít hortulána volně v bytě. Osobně nenechávám tu naší hroznýšku úplně volně. Hlídám, abych ji měl na očích - jednak bych bych jí nerad zašlápnul a taky by asi nebylo dobré, aby si ustala za pračkou a vylezla zrovna až přijde návštěva, to by u některých vážně neprošlo:-D

P.S.: Jaký je důvod, aby had kousnul člověka? Do ruky to ještě možná pochopim, to je snadný "úlovek", ale ten tvor není přece blbej, aby jen tak napadal něco (hlavu) co je mnohem větší než on a co nedokáže ulovit. Není to někde rozebraný? Když už jsme u teorie, tak co jsem zjistil, dokáže had rozlišit podle pachu hlodavce (i jednotlivé druhy) od jiných savců... (Ta naše holka se chová různě i k různých "exemplářům homo sapiens sapiens"...;-))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny