Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had býložravec..:-)

Zdravím přátelé..
Název berte trochu s nadsázkou,ale už nevím jak to pojmenovat!:)):puff:..
Jedná se zhruba o toto-mám Gonyossomu(cca plus minus třičtvrtě roku starou) a mám s ní menší problémy s krmením..Zatím se z toho snažím nedělat příliš velkou vědu,ale přecijenom mi to chvílema nedá a snažím se vykoumat co zlepšit..
Problémy s příjmem už máme od tý doby co jsem si ji pořídil,ale to jsem to omlouval jejím mládím a nezkušeností,proto násilné krmení bylo každotýdenním chlebem(zas to nebylo uplně násilné krmení v pravém slova smyslu, jelikož stačilo vzit myšku,trochu ji vsunout gondě do tlamy a už se pak většinou chytla sama,takže jsem se s ní nemusel zas tak moc prát jak jistě mnoho z vás se svými miláčky!!;-))..jenže čas plynul a tento postup se stále opakoval s železnou pravidelností(někdy s lepším průběhem,někdy s horším),nicméně čím je had starší,tak tím mě to začíná víc trápit a čím dál víc se bojím toho že se nenaučí myšky škrtit..už ho krmím zarostlejma(kompletní srstí) mláďatama,což už si myslím na přímé sežrání(bez udušení) pro takovéhoto hada není moc dobré,takže bych to chtěl pokud možno opravdu začít co nejrychleji řešit..Némate někdo pls nějaký osvědčený recept co by mohlo pomoci??..už jsem zkoušel nechat hada s myškou přez noc v misce,potřít hada salámem aby byl cítit(což je osvědčený recept mého bratra který rovněž chová hady),jedině co mě napadá,tak zkusit naříznout hlavu myšky,jak jsem již od někoho také slyšel,ale do toho se mi osobně přecijenom moc nechce..
Tak s pozdravem B-Rabbit a kdyby mi mohl pls někdo něco doporučit!!;-):-)
[mod]Bíložravec - to žere bílou barvu? :) To byla trefa do černého, teda bílého :) VH (VH)[/mod]

Předmět Autor Datum
Tak potírání salámem nevím jak funguje:-D , nechat hada přes noc v misce..tomu taky moc nerozumím, a…
malpolon 14.12.2007 16:31
malpolon
No bratrovi se právě to s tím salámem docela osvědčilo:-D..ohledně té misky jsem se asi špatně vyjád…
B-Rabbit 14.12.2007 16:53
B-Rabbit
Tak to už mě napadá snad jen zkusit na myšku dostat ještěří nebo ptačí pach. Pokud vím, tak je tato…
malpolon 14.12.2007 17:16
malpolon
Bohužel to bývá problém většiny Gonyosom, cca do půl roku ne a ne žrát sami, pak se to většinou zlom…
krokodýl 14.12.2007 17:17
krokodýl
Zřejmě kuřecí,když jde o Gonyosomu;-).Taky jsem jednu měl,žrala jak kdy.Někdy jsem jí musel krmit ru…
Melda 14.12.2007 17:45
Melda
Ten samý problém řeším tak, že si toho hada v teráriu na dně přidržím a dráždím kořistí dokud se do…
pavluch 16.12.2007 17:12
pavluch
krucifix Rabbite ! :-/ především musíš mít trpělivost a ta gonda s tebou taky:-/ S mláďaty až na něk…
sarka farka 18.12.2007 07:25
sarka farka
No to my se vždy ňák domluvíme,neboj;-)..rozhodně to není že bychom čapnul myšku,hada a vší silou to…
B-Rabbit 18.12.2007 12:46
B-Rabbit
no jasně hlavně v klidu 8-).Tak mě napadá ,že si skočím asi do masny pro vysočinu,protože potřebuju…
sarka farka 19.12.2007 07:14
sarka farka
pár šišek godhaje to se ještě vyrábí? Za mým mladých let, někdy v hloubi minulého tisíciletí, to by…
Georgij Gadjukin 19.12.2007 07:29
Georgij Gadjukin
no nebuď naivní,že teď je to jiné :!: Akorát se to teď jmenuje :x: E232,:x: E159 :x: hochu ,zlatý ko…
sarka farka 19.12.2007 07:53
sarka farka
To by šlo-v sobotu plánuji návrat z Brna(musím tu zůstat až do SO kvůli hokeji), tak že bych si cest…
B-Rabbit 19.12.2007 19:47
B-Rabbit
pijácká akce pod rouškou zájmu o přírodu!! jedno ze základních hesel teraristiky je: Vědecky praco… poslední
Georgij Gadjukin 20.12.2007 07:27
Georgij Gadjukin

Tak potírání salámem nevím jak funguje:-D , nechat hada přes noc v misce..tomu taky moc nerozumím, ale k věci: zkoušel jste např. vydráždit hada k útoku malou čerstvě zabitou myškou v pinzetě? Nebo nechat přes noc v plastovém boxu s živou(ale ještě bezbrannou-mladou!!) myškou? Obě možnosti se mi osvědčily při rozkrmování psohlavců.;-) Naříznutá hlava by mohla pomoct taky.

No bratrovi se právě to s tím salámem docela osvědčilo:-D..ohledně té misky jsem se asi špatně vyjádřil-myslel jsem to jak již zmiňujete-nechat ho tam s myškou!;-)..Co se týče té pinzety,tak to už máme taky za sebou,nicméně u tohoto je problém s tím,že i když se mi ho povede již vyprovokovat k výpadu,tak to většinou zkončí že se do myšky sice zakousne,ale po chvíli zas pustí a nejeví o ní zájem(což je ostatně problém při skoro každém krmení:-| )..
Navíc jsem jsem zkoušel i ho nechat cca 3 týdny vyhladovět(to mi ale nepříjde vzhledem k tomu že je to v podstatě ještě mládě jako moc dobré), což také k ničemu nevedlo..
Jedině mě teď napadlo že by mohla být chyba v tom,že mu nekupuju již úplná tzv.''jednodenní'' holata,ale už odrostlejší kousky,tak jestli se jich třeba tak trochu nebojí,respektive z nich nemá respekt a necítí se na ně,ale to se mi taky moc nepozdává vzhledem k tomu že mu je už ten třičtvrtě rok a myslím si že by je měl snad v pohodě zvládnout..

Tak to už mě napadá snad jen zkusit na myšku dostat ještěří nebo ptačí pach. Pokud vím, tak je tato užovka v přírodě orientovaná spíše na tuto kořist. Můžete zkusit taky mláďata jiných hlodavců, než myší např. mastomyši, křečci, křečíci, pískomilové atd. A pokud netrpí nějakým stresem z časté manipulace, rušení nebo špatného chov.zařízení, měla by se časem snad na něco nachytat.
PS: Pochopil jsem dobře, že krmíte násilně živými myškami? To určitě není vhodné. Jestli jsem to pochopil špatně, tak se omlouvám.

Bohužel to bývá problém většiny Gonyosom, cca do půl roku ne a ne žrát sami, pak se to většinou zlomí, někdy už po 2 měsících jindy třeba až po roce, ale téměř u každé nakonec dojde k samostatnému lovu. Takže spíš trpělivost, nic jiného asi nepomůže, možná ještě zkusit myše nebo potkáně napachovat žabím nebo ještěrčím pachem. Ten salám, to je teda dobrý:-D, používal dietní, šunkový nebo vysočinu?;-)

Ten samý problém řeším tak, že si toho hada v teráriu na dně přidržím a dráždím kořistí dokud se do ní nezakousne, jakmile se zakousne hned ho pustím. Když tu kořist vyplivne, opakuji ten samý postup dokud po zakousnutí nezačne kořist polykat. Někdy se to povede na druhý pokus, někdy na šestý. Mám letošní párek
10 měsíců starý, samička začla sama lovit před měsícem, samečka musím zatím krmit výše uvedeným způsobem. Chce to trpělivost a usmrcenou skákavku držet šikovně za ocásek, aby se jí ten had zakousl do hlavy.

krucifix Rabbite ! :-/
především musíš mít trpělivost a ta gonda s tebou taky:-/
S mláďaty až na některé vyjímky je to hlavně o trpělivosti.U gond to platí dvojnásob.
Pokaždé když krmím gondy ,tak si vemu židly,udělám si velké kafe a hlavně v klidu se s nima domluvim.
Z počátku se budou do myšátka jen zakusovat a dělat dramatické výpady na tebe a vše okolo co se pohne,ale třeba až na 20.-tý pokus se to podaří:-D
Myšata předládám živá a většinou tak po třetím "útoku" je omráčím (ty myšata!).
Nejsem zastánce násilného krmení v případě ,že máš možnost použít nenásilnou cestu.
Jinak nechci ani domýšlet co vše je v tom salámu,když to chutná hadům:-?

No to my se vždy ňák domluvíme,neboj;-)..rozhodně to není že bychom čapnul myšku,hada a vší silou to do ní rval,to neboj..však si mi to vysvětloval:-)..pokud to tak z toho textu vyplynulo a vyznělo, tak se omlouvám a má chyba..Mám takový dvě osvědčený metůdky: 1)buď ji předám do zvláštního terárka uplně prázdnýho kde to zkouším tvým způsobem jak jsi mě to radil, což vcelku funguje,ale občas se už fakt stalo, že to bylo opravdu dlouhý,tak jsem ji vzal do ruky(aby se nemohla odplazit,jelikož čím dýl jsme krmili,tak tím víc byla neposedna a už jen uhlídat ji terárku byl docela problém),ale tak abych ji držel jen za zadní půlku těla(hlavu a ''trup'') měla volnou a pak krmim že ji dávám myšku k tlamě než si ji sama neveme..,ale rozhodně néé že bych ji to rval až do křtánu a snažil se to do ní dostat za každou cenu..:puff::!::-)
Jak jsem zmiňoval hned na začátku-nechci a nedělám z toho záhadu hlavolamu,jelikož vím že s nima můžou být problémy(se všema mláďatama),jen mě zajímalo kdo má jakou zkušenost,případně tip!;-)
A s tím salámem-nepředstavuj si že z myšky uďál ňákou zabalenou kapsičku a baštila to i s vysočinou!!:-D:-D
A co jinak?..jak se vede a uz máte hotovou rekonstrukci?;-)..jsem teď přez týden v Brně,tak se tam ani nedostanu podívat, jedině možná teď přez svátky bych se mohl urvat..:puff::))

pár šišek godhaje

to se ještě vyrábí? Za mým mladých let, někdy v hloubi minulého tisíciletí, to bylo něco otřesného. Jednou mi dala Gothaj máti ke svačině do školy a já potom asi měsíc odmítal jíst cokoliv živočišného původu. S tím pravým Gothajem mohla tehdy soupeřit jen průmyslově vyráběná tlačenka. Ta s kostmi, chlupy, kůží a kopyty...

To by šlo-v sobotu plánuji návrat z Brna(musím tu zůstat až do SO kvůli hokeji), tak že bych si cestu o ňákej ten kilometr prodloužil a zastavil se až v Náchodě..
Jinak co jsem měl možnost zhlédnout vaše fotografické záběry z minulých let,tak mi to příjde spíše jako pijácká akce pod rouškou zájmu o přírodu!!:-D:-D:beer::puff:
Za toho samce ti moc děkuji..počítám s ním;-)..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru