Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MORCATKO S.O.S.

ahoj mam doma morce, je mu rok ale posledni dva dny jenom lezi bez nalady, nevita me piskanim a vubec ho nezajima jidlo!!:.( je stedry den a ja nechci aby mi umrelo! vzdycky me radostne vitalo, skakalo po kleci, a do jidla se vrhalo! jeste chci rict ze mu trosku tece z ocicek a z nosnich direk... :(:(:( ja fakt nechci aby mi umrelo mam o nej strasny strach:!:prosim poradte mi ale co nejrychleji mi odepiste na e-mail co mam delat chtela jsem jit k veterinari ale je stedry den. odepiste prosim rychle je to dulezite je v tom zivot me Roodney!:.(

Předmět Autor Datum
ale jaky mas email ja ho tu nikde nevidim::)
ADAM KRAMPERA 24.12.2007 10:21
ADAM KRAMPERA
No jestli mu teče z očí a nosu,tak může byt nastydlé.Určitě by pomohla hromada sena,do které se zahr…
Melda 24.12.2007 10:25
Melda
Potřebovala bych od vás radu.Mám dvě samičky morčete-jedna je dlouhosrstá a druhá je rozetka.Chtěla…
Verunka37 12.10.2008 22:17
Verunka37
Samičky asi nebudou v říji, ale jestli jim je víc než rok, tak je raději nenakrývej. Můžou mít velké…
janovak 13.10.2008 03:51
janovak
morčata mají říji jedenkrát za 14 dnů ( přibližně) a pokud nejsou v říji tak samec výrazně zájem nej…
hathor 13.10.2008 14:54
hathor
Mockrát díky.Budu se řídit radami které jste mi dali a snad se to povede...:-)
Verunka37 14.10.2008 13:14
Verunka37
zdarvim ja chovam morcata v kralikarne mam je jako potravu pro hady vim ze se to nekterim asi moc ne…
Master 14.10.2008 19:23
Master
no...tak pokud jsou ke zkrmení je to asi "jedno" jinak samicím časté porody dost škodí a bohužel jso…
hathor 15.10.2008 08:07
hathor
Ahoj, mám doma 2 morčátka-samečky.Je jim tak 7,8 měsíců.Jsou to dvojčátka, ale přesto je jeden menší…
Saša 25.10.2008 12:00
Saša
Cau skus mu to namazat necim mastnym bud nejakym kremem -nivea nebo obyc olej kralikum kdyz se udela…
Master 25.10.2008 13:45
Master
Docela na to funguje mast nebo roztok Canesten. Je volně ke koupi v lékárně. A všechno morčíkům vyči…
janovak 25.10.2008 15:13
janovak
bohužel jsou morčata na plísně hodně háklivá a holá či rozškrábaná místa nevěstí nic dobrého. těžko…
hathor 25.10.2008 16:07
hathor
Děkuji, mám je teprve třetí týden. poslední
Saša 25.10.2008 18:02
Saša

Potřebovala bych od vás radu.Mám dvě samičky morčete-jedna je dlouhosrstá a druhá je rozetka.Chtěla jsem mít mladé a tak jsem si půjčila od kamarádky samce rozeťáka.Vždycky jsme dali zvlášť jeden párek ale nechtějí se spářit.Dlouhosrstá s rozeťákem vůbec nejeví zájem a ta rozetka toho rozeťáka kouše.Znamená to že se nemají rádi nebo že nejsou v říji?A ještě jedna věc:když samička otěhotní poprvé a už je jí tak rok a půl může se jí při porodu něco stát:?:Předem díky za odpověď.

morčata mají říji jedenkrát za 14 dnů ( přibližně) a pokud nejsou v říji tak samec výrazně zájem nejeví, ale proto se chovní samci zapůjčují vždy zhruba na měsíc...pokud chcete mladé je nutné, aby samec byl se samicí minimálně ty tři týdny- tedy aby se překryla doba říje. Co se týče věku samice - rok a půl stará samice, která ještě neměla mladé může mít opravdu vážné problémy s porodem, většinou problém u porodu končí smrtí samice ( není to pravidlem!!!) vhodné je, aby samice měly svá první mláďata kolem UŽ PŮL ROKU - 8 MĚSÍCŮ, kdy ještě není úplně zpevněná pánev, která potom právě u starších samic- prvorodiček dělá problémy. Myslím ( a většina zkušených chovatelů morčat jistě potvrdí), že více než na věkové zralosti samice záleží na váze a celkové kondici, proto mnozí kryjí své samice již od 5 měsíce, já preferuji ideální stáří půl roku:-)

zdarvim ja chovam morcata v kralikarne mam je jako potravu pro hady vim ze se to nekterim asi moc nelibi:-[ ale lepsi nez potkani ti jsou zakerni]:( a mohli by hadum ublizit mam tam jednoho samce uz docela macka ktereho tam nechvam s ostatnima a maji mlade stale nevim jak jsou stari kazdopadne nechavam rozmnozovani na nich:-D kdyz chtej tak jsou mlady ;-)

no...tak pokud jsou ke zkrmení je to asi "jedno" jinak samicím časté porody dost škodí a bohužel jsou ihned po porodu plodné, právě v prvních dnech po porodu jsou velmi plodné, takže pokud chováš svoje morčátka spíš jako mazlíky tak tohle v žádném případě nedoporučuji, samice by brzy pošly....na krmení nevím, protoře na rozdíl od ostatních hlodavců jsou morčata dost náchylná na plísně, svrab a jiné kožní choroby a nejen kožní, takže bych se trošku zdráhala krmit nemocnými zvířaty....ale třeba máte zrovna štěstí a morčata v králíkárně prospívají, já ale velkochovy bez problémů s výše uvedeným vůbec neznám.::)

Ahoj, mám doma 2 morčátka-samečky.Je jim tak 7,8 měsíců.Jsou to dvojčátka, ale přesto je jeden menší a druhý větší.Ten menší je v pohodě, zato ten větší ne.Všimla jsem si toho teprve před třemy dny, má na sobě dvě lysá místa a pořád se tam škrabe, má to až do krve a okolo toho lysého místečka nemá srst.Mamka říká, že je to kožní plíseň.Mám s ním zajít k veterinářovi??????Je to špatné?????:-(:-(:-( Prosím napište mi co nejdřím

bohužel jsou morčata na plísně hodně háklivá a holá či rozškrábaná místa nevěstí nic dobrého. těžko se to odhaduje po písmenkách, mohla by to být plíseň nebo svrab na což nepomůže ani canesten. ROZHODNĚ nemazat žádným mastným krémem, který krom toho, že ucpe póry spíš ublíží než pomůže!! krém určitě ne! Je potřeba přeléčit obě morčátka, protože je velká pravděpodobnost, že ten druhý bude nakažený také. nenapsala jste, jak dlouho máte morčíky doma, někdy se "vyrazí" plíseň také stresem, nicméně se musí léčit, jako jakákoli jiná plíseň! Doporučuji radu veterináře, pokud kolem sebe nemáte ZKUŠENÉHO chovatele morčat, který s tím má nějaké zkušenosti. Hodně zdaru!;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru