Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čolci, mloci, nemoci

Jednou z hlavních příčin vzniku různých onemocnění u ocasatých obojživelníků, je jejich držení a chov v naprosto nevhodných podmínkách. Jedná se hlavně o přiliž vysoké teploty chovu (bytové), nedostatečná hygiena a nevhodná výživa. Také se u nich poněkud podceňuje nedostatek UV záření a nedostatečná různorodost podmínek v ubikacích (přístup na souš, nedostatečná ventilace, převlhčený substrát atd.). Zvířata jsou proto trvale stresována a jejich imunitní systém se značně oslabuje. Potom jsou napadána takovými mikroorganizmy, kteří jsou v přírodě jinak běžně zastoupeny a zdravým jedincům nevadí. Pokud se na zvířeti projeví příznaky nějaké choroby, je na léčbu už zpravidla přiliž pozdě a to z hlavně důvodu nenávratného postižení vnitřních orgánů.

Vážní zájemci o tuto problematiku mohou navštívit dne 24.5.2008 přednáškový blok v rámci Setkání členů Klubu přátel ocasatých obojživelníků www.caudatawz.cz. a všech milovníků přírody. Toto se bude konat v přednáškové místnosti ve Stanici přírodovědců. Začátek přednášek bude od 12 h (po případné návštěvě Jarního Terrabazaru) a adresa je: Drtinova 199/1a, Praha 5 - Smíchov. Problematiku na toto téma pak bude přednášet MVDr. Dagmar Vršková PhD z Farmakologického ústavu v Brně. Tamtéž pak bude v termínu od 19.5. do 25.5. 2008 probíhat výstava ocasatých obojživelníků.
Informace o zmíněné stanici přírodovědců najdete například na: http://www.peknyden.cz/katalog/detail/stanice-priro dovedcu-ddm-hl-m-prahy

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny