Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vytápění

Čauky, zdravim všechny příznivce chovu exotických zvířátek.
Chtěla sem se zeptat, jaké máte skušenosti s vyhríváním terárií?
Mám doma dvě užovky červené, v místnosti máme poměrně chladno, proto bych jim chtěla vytápět samotné terárko.
Poradíte mi co je nejvjodnější? Topná deska, topný kápen , nebo jen samotné topení?
Děkuju moc za jakou koli radu. Ahoj Katka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahojky :-) Prosím, poradí mi někdo? Mám terárium o velikosti 60(šířka)×45×45 cm s dvojitým větráním.…
Simba 08.11.2008 17:49
Simba
Já mám v okolí terárka v zimím období mnohdy taky kolem 17. Tak jsem dal dospod na zadní stěnu a nav…
paras 23.11.2008 20:11
paras
Děkuju za rady ;-) Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem terko z mýho pokoje přesunula do teplejší m…
Simba 24.11.2008 10:46
Simba
A co zkusit mamku naučit se s tím miminkem pomazlit? Hlavně vytrvej - hádata jsou nám už od dob Evin…
paras 24.11.2008 15:53
paras
No samozřejmě že se snažím, ale když ona se prej na ni tak blbě kouká:-) Jenže Agátka je vážně zlatí… poslední
Simba 25.11.2008 21:24
Simba

Ahojky :-)
Prosím, poradí mi někdo? Mám terárium o velikosti 60(šířka)×45×45 cm s dvojitým větráním. V pokoji mám něco kolem 17 stupňů a terárium potřebuji vyhřát na nějakých 27-30 stupňů, pod světlem klidně 35-40 stupňů. Dala jsem tam 60 w žárovku a teplota mi vylezla na 21 st. Po dokoupení 12-ti wattového topného kamene mi teplota vylezla pouze na 24 st., pod světlem 30 st. Terárium je dočasně řešeno pro chov krajty královské, později bude mít samozřejmě větší. Bude ji ta teplota stačit? Já si osobně myslím, že je to ještě pořád málo, ale nevím, jak mám teplotu ještě zvýšit a už z toho začínám být zoufalá :-( Mám ještě zkusit sehnat 75 w žárovku? Není to na tak malý terárium strašně silné? Nebo nejsou nějaké výhřevné žárovky, které dávají více tepla, ale wattáž je stejná? Taky jsem přemýšlela, že na horní část (a možná i z boku) terária dám polystyrenovou desku, ale nebude mi to pak tolik větrat...
Ach jo, omlouvám se za tak blbý dotazy, ale jsem začátečník a hadík se má nastěhovat již za pár dní :-(
Moc děkuju každému, kdo poradí :-)

Ps. Nechtěla jsem zakládat nový téma, tak snad si toho tady někdo všimne :-)

Já mám v okolí terárka v zimím období mnohdy taky kolem 17. Tak jsem dal dospod na zadní stěnu a navrch 5cm desku polystyrenu omezil větrání přikrytím průduchů papírem. Přes den topím 35w halogenkou v květináči a ta vytopí i mé větší ale zaizolované terárko ke 30 stupnům. V létě je třeba větrat více - tak větrací otvory odklápím. Na dně mám malej topnej kámen s vestavěným termostatem na 26 st na který rosím a vlhkoměrem kontroluju. Větve tvořej jakási patra a had si pak sám vybírá teplejší či chladnější místa podle potřeby. Na Tvoje terárko je Simbo při okolí 17 st i 60W žárovka zbytečně moc ale za nevytopení může právě to "otevřené" dvojité větrání a průvan vzduchu který takto vzniká. O rozpálený zdroj tepla se může had i spálit! Navíc tam takto stěží udržíš rozumnou vzdušnou vlhkost. Hadi mají pomalý metabolismus a zas tolik nevydýchají jak teplokrevníci..... Mášli skla vepředu dvě a posuvná pak při 17st vně a 30 uvnitř u stropu prakticky postačí fuky mezi nimi. Radím v zimě zakrýt jak jen to jde - v létě at si větrá... - asi tak.

Děkuju za rady ;-) Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem terko z mýho pokoje přesunula do teplejší místnosti, kde je kolem těch 21°C a nahoru a z boků jsem dala polystyren. Docela se to osvědčilo, teplotu mám 25 st. na nejchladnějším místě a pod světlem asi 38 st. Akorát mamka nemůže v noci spát, protože se bojí, aby ji ta naše 48cm tkanička neuškrtila :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru