Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volba foťáku

Dovoluji si obnovit tohle vlákno, protože za téměř tři roky už technologie uletěla dlouho cestu.

Dnes fotím na trochu starší Canon PowerShot A520, který jsem dostala, aniž bych požadovala víc než vyfotit si "koníčka v ohradě" nebo "můj pejsek na zahradě". Když jsem chtěla pěknější fotku, půjčila jsem si od rodičů HP Photo Smart 912. Bohužel po deseti letech už stávkuje a tak si chci koupit vlastní lepší foťák.

1. dilema je jestli je opravdu nutná zrcadlovka. Samozřejmě, že pokud chci pěknou fotku v dobré kvalitě, tak je lepší, ALE zároveň nechci foťák za 30 tisíc.
Vím že zrcadlovky se dají pořídit třeba za 8 tisíc, ale jaká je potom výsledná kvalita fotky?

Takže požadavky:cena do 20 tisíc, nemusí mít obrovské sumy MPix (velké plakáty netisknu, zbytečně velká fotka tak akorát zabírá místo na paměti), výměnný objektiv je sice přednost ale není potřeba. fotit chci jak běžné momentky, tak zvířata (rychlý pohyb), nebo krajinky, popř makro různých součástek či zvířat. Optický zoom je dnes už samozřejmostí. Vzhledem k tomu, že by nahradil můj kompakt tak bych ho chtěla brát na dovolené - tzn neměl by být moc velký a těžký. taky bych ocenila, kdyby vydržel lehké otřesy a odešel do věčných lovišť později než v den vypršení záruční lhůty.

Samozřejmě si můžu něco vybrat podle technických údajů, ale žádný výrobce mi nenapíše, že mu každý druhý foťák lidé vrací v záruce a ten zbytek se po roce užívání odporoučí. Takže pište svoje nápady a hlavně zkušenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny