Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volba foťáku

zdravím všechny vždycky jsem rád fotil, vždy teda "jen" kompaktním ultrazoomem, ale podle mě pokud člověk trošku ví jak a co fotit udělá mnohem hezčí fotky obyč ultrazoomem, než někdo, kdo si koupil zrcadlovku jen proto aby vypadal jako fotograt. Ale teď k mému problému chtěl bych pořídit novější stroj páč tento už má něco nacestováno a nafoceno tak už to není ono. V hlavně mám ovšem pořád souboj zda nějakou základní zrcadlovku nebo opět nějaký ultrazům. Když bych kupoval zrcadlo nevím jestli koupit set s základním objektivem a druhým tele objektivem, zdá se mi to jako finančně výhodnější než pak dokupovat další tele obejktiv i když vím, že tyhle skla nejsou nijak extra ale... :-) viděl bych to asi na CANON eos 1OOOD, nebo nikon D3OOO, olympus E=45O se mi zdá už moc základní to už bych si koupil ten ultrazoom, a jiný zrcadla jsem nějak moc nezkoumal :-)
Z ultrazůmů přemýšlím o již několikrát zde zmíněnou FZ38 na kterém bych asi využil i možnost dávání předsádek filtrů atd.. v jednom obchodě mě doporučili CANON PowerShot SX20 IS, ten už má nyní i novějšího bráchu SX3O, a řada G11 a G12.
Jinak fotím krajinu, zvířata, makro typu "hlava ještěrky" (né oko mouchy), občas sport (motosport, cyklistika), a pak klasické dovolenkové fotky,foták by používali i příšlušníci rodiny :-)
tak teda sesumírovat otázky
1. jakou zrcadlovku z těch základních tříd?? nemusíte z těch co jsem uvedl třeba doporučit jiné :-)
2. když základní zrcadlovku zrcadlovku, tak jen se seťákem a třeba když mě to chytne časem dokouit jiný skla, nebo set se zakladním a tele objektivem???
3. když ne zrcadlo tak jaký ultrazům? opět nemusíte jen s mnou vybraných (jinak myslím, že kupovat třeba ten canon G12 za 12OOO to už bych asi koupil zrcadlo :-)
4. máte někdo zkušensoti jak je to s tou FZ38 a použitím makro a tele předsádek stojí to za úvahu pořizovat???
5. nebo koupit EVF FujiFilm FinePix S200EXR????

jinak nějak se nejvíce nakláním k pořízení FZ38 a kouit nějaké předsádky makro a tele, protože bojím se že zrcadlo nanajde takové uplatnění a nebude se mis tím chtít tahat a hlavně ještě se mám ve focení co učit tak bych až časem kouil kvalitní zrcadlo :-)

předem děkuju mockrát těm co mi odpoví a poradí, nebo si to aspoň přečtou :-) díky díky díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny