Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor

hezké odpoledne.:puff: chci se zeptat jaké vybavení a tecniku potřebuji k chovu B.c.c popř. B.c.i co se týká vytápění, osvětlení, vlhčení apod. a jaké je složení podkladního materiálu... místo na terárium mám docela velké můžu ho mít až 2m x 1m x 1,5m d-š-v... Je lepší si terárko postavit sám nebo koupit hotové??? děkuji za každou dobrou radu... Díky všem...

Předmět Autor Datum
Tak záleží na šikovnosti, já teda moc nejsem a stejně si terária dělám sám, páč je to levnější, ale…
krokodýl 15.01.2008 16:05
krokodýl
dík. já docela šikovnej sem a taky jsem dělal stolařinu, v tom není problém jen by mne zajímalo kter…
Marttell 15.01.2008 16:13
Marttell
Vzhledem k té stolařině a nepříjemné váze skla bych zůstal u těch OSB desek. Ono se tam i líp řeší v…
krokodýl 15.01.2008 16:56
krokodýl
Děkuji za radu a názor. jen je škoda(pro mě), že jste jedinej kdo má chuť napsat poradit a odělit se…
Marttell 15.01.2008 19:35
Marttell
Není zač, když je čas, tak rád poradím podle svých omezených schopností a znalostí. Určitě je lepší…
krokodýl 15.01.2008 20:29
krokodýl
no tak ja sice B.c. zatim nechovam,ale co tak vim tak uvadena vel. tera by stacila v pohode i pro pa…
Filip 15.01.2008 20:54
Filip
Myslim ze vacsina ludi ti poradi to co krokodyl. Ja osobne tiez odporucam drevo - bud OSB3 alebo ak…
Bic0 15.01.2008 20:57
Bic0
co se jeste tyce toho substratu tak ja pouzivam jak u hadu tak i pavouku cistou raselinu od Agra a s…
Filip 15.01.2008 21:07
Filip
Děkuju . super... právě u toho topení jsem nevěděl jestli je lepší kompaktní podložka nebo topnej dr…
Marttell 16.01.2008 07:22
Marttell
pokud by ještě někdo chtěl poradit nebo prezentovat svůj názor či zkušenosti, budu jen rád... děkuji…
Marttell 16.01.2008 16:05
Marttell
je taky dobrá topná deska něco jak o topný kámen a korád že je z plastu
snakk 19.01.2008 13:24
snakk
já jse teda ptám ????????????
snakk 19.01.2008 13:25
snakk
::)plastu?
Kolar 19.01.2008 15:31
Kolar
nebo laminát. poslední
snakk 19.01.2008 16:46
snakk

Tak záleží na šikovnosti, já teda moc nejsem a stejně si terária dělám sám, páč je to levnější, ale pokud bys chtěl celoskleněné, tak u těch velkých rozměrů už to chce profesionála, raději bych volil kombinaci např. OSB desek a skleněných dveří

Vzhledem k té stolařině a nepříjemné váze skla bych zůstal u těch OSB desek. Ono se tam i líp řeší větrání atd. (přeci jen do dřeva se řeže snáž než do skla;-)), akorát bych na dno vlepil skleněnou desku + cca 15-20 cm vysoké rantly kvůli vlhkosti substrátu. Ono jinak je celkem jedno z čeho terárko je, spíš záleží na tom, jak je řešené větrání, přívod elektřiny a vůbec vybavení terária.

Děkuji za radu a názor. jen je škoda(pro mě), že jste jedinej kdo má chuť napsat poradit a odělit se o zkušenosti... čím více názorů tím líp myslím. spoustu nežádocích jevů a chyb v choveh pramení z neznalosti a nezkušenosti a proto si myslím, že je v zájmu všech zkusit poradit... je to jen můj názor. dík..

no tak ja sice B.c. zatim nechovam,ale co tak vim tak uvadena vel. tera by stacila v pohode i pro par..,co se tyce terka tak bych volil pokud uz bude vetsich rozmeru jake zde uvadite taky z osb desek...lehci material,udrzuje vice tepla...jinak pokud se nepletu tak teploty kolem 26-29 a pod svetlem az 32 °C.vlhkost staci kolem 60%,ale to se da vsechno vyhledat na netu...jinak podle me nenarocny chovanec pro zacatecnika...chovate uz aji jine hady??jo a k tomu vytapeni,zalezi v jak chladne/teple listnosti to mate,ale asi osobne bych volil topny kabel tak cca na mensi pulku dna...no a pak jeste bodovou zarovku na lokalni vyhrev...co se tyce tebe krokodyle tak myslim ze vis asi temer vse,...pokud sem napsal nekde neco spatne tak me prosim opravte...tod vse:-)

Myslim ze vacsina ludi ti poradi to co krokodyl. Ja osobne tiez odporucam drevo - bud OSB3 alebo ak ti ide aj o vyzor da sa to spravit z lamina. Dolezite je si to dobre pomerat, ale to ako stolar iste zvladnes :-) Dosky treba zvnutra kvalitne nalakovat lakom s atestom na hracky alebo potraviny. Spoje "zlepit" silikonom. Prave dnes som cital dalsiu temu kde sa to rozoberalo (aj som prispieval). Ako substrat je casto pouzivana mulcovaci akora, bukove stiepky, pripadne raselina s pieskom. Alebo si zozen ciprisovu koru - predva ju Ondrej Divis z www.divisreptiles.com, chodi na burzu do Brna. Co sa tyka svetla, mne sa paci pod stropom ziarivka (trubica alebo take tie usporne) pod ktorou krajsie vynikne farba hada a potom nejaka dalsia lampa s normalnou ziarovkou ktora bude ohrievat terarium. Pre vacsie hady je lepsie dat nejaku chranenu aby ju nestrhol. Do substratu daj vyhrevny kabel, najlepsie tak aby ho had nevykopal. Svetlo mozes zapojit na casovac, kabel zas na termostat aby ti neprehrievalo terarko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru