Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování a nežravost korálovky

Chtěl bych se optat chovatelů korálovek a těch kteří s nimi mají trochu zkušenosti. Moje korálovka kalifornská, stáří 1,5 roku, délka 60-70 cm minulej rok nezimovala, protože byla ještě prcek, ale teď se zřejmě o něco takovyho pokouší a během 3-4 měsíců slupla jen jednu malou myšku, tak by mě zajímalo jestli za takových okolností hada do jídla nutíte, nebo prostě vyčkáváte???
A ještě jedna věc- lov toho zvířete vypadá tak, že do hlodavce jen naráží otevřenou tlamou a podaří se ji kořist chytit na 50 pokus, nebo vůbec ne! Dřív to bylo k smíchu, ale teď z toho spíš brečím. Můj hrozňa to je jenom CHŇAP a potkan je ve smyčce.
Takže bych chtěl vědět, jestli korálovky jsou prostě neschopní lovci, nebo takovou trosku vlastním jenom já]:(. Takovej had by totiž v přírodě dlouho nepřežil

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
co by tomuhle vlaknu rekli ti co doma jako hlavni zviratka chvaji nejake ty male chlupace (mysi, kre…
vydra 01.09.2008 10:19
vydra
No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám…
anubis 01.09.2008 10:35
anubis
Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka j…
Vasek Plzeň 02.09.2008 20:44
Vasek Plzeň
nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně. Se nedivim že nežere.Neni to trochu moc.Krmit tolik myší týdně…
Melda 02.09.2008 21:57
Melda
Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každ…
Sharkie 03.09.2008 15:09
Sharkie
Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoli… poslední
Vasek Plzeň 24.09.2008 21:57
Vasek Plzeň

No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám skrmit...a to ten člověk žádné hlodavce nechová...co potom ti, kteří je chovají. Kdo nemá rád hady asi nepochopí.

Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka je jako počasí a jde z extrému do extrému.Je to pravděpodobně pyromelana (ani odborníci ze zoo nedokážou určit druh na 100%) v délce cca 80 cm. Po koupi ve velikosti cca 60 cm i s terárkem mi nežrala asi 2 měsíce,nakonec jsem ji přesvědčíl holátky a asi po měsíci začala brát opět myšky jako u předchozího majitele. Rozežrala se jako žíravina,útočila bez váhání okamžitě a nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně.Ted mi už 6 týdnů nežere ani holata,do svlékání zatím nejde a čekám na svlečku.Nechám ji vyhladovět a pak ji zkusím nakrmit.Tak uvidíme.
Jo a brzy půjdu pro kaliforňanku,celá černá s tenkými žlutými ornamenty.Dárek pro přítelkyni(tedy hlavně pro mě).

Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každý týden, tak bych ani pokaždý ty 2 myši nedala. Záleží na jejich velikosti, ale nepsal jsi o skákavkách, takže si představuju dospělou myš. To je šílený... Aspoň že ten had má rozum...

Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoliv týdně.Myši dávám většinou skákavky,než pozřela dospělou se dost zapotila. Připadá mi,že s teplým počasím její chuť roste,s chladným klesá.Konečně mi zase začala brát holátka. Jinak je naučená brát si potravu podle chuti,holátka i skákavky si bere sama přímo z "krmící" krabičky.Pokud nesežere skákavku,po cca 15 minutách odklízím z terárka.
Sharkie a ostatní,pokud krmíte jinak,dejte mi tip.Pořád získávám zkušenosti.Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru