Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování a nežravost korálovky

Chtěl bych se optat chovatelů korálovek a těch kteří s nimi mají trochu zkušenosti. Moje korálovka kalifornská, stáří 1,5 roku, délka 60-70 cm minulej rok nezimovala, protože byla ještě prcek, ale teď se zřejmě o něco takovyho pokouší a během 3-4 měsíců slupla jen jednu malou myšku, tak by mě zajímalo jestli za takových okolností hada do jídla nutíte, nebo prostě vyčkáváte???
A ještě jedna věc- lov toho zvířete vypadá tak, že do hlodavce jen naráží otevřenou tlamou a podaří se ji kořist chytit na 50 pokus, nebo vůbec ne! Dřív to bylo k smíchu, ale teď z toho spíš brečím. Můj hrozňa to je jenom CHŇAP a potkan je ve smyčce.
Takže bych chtěl vědět, jestli korálovky jsou prostě neschopní lovci, nebo takovou trosku vlastním jenom já]:(. Takovej had by totiž v přírodě dlouho nepřežil

Předmět Autor Datum
Nevlastníte takového neschopného lovce jen vy ale i já a určitě spousty chovatelů. Měla jsem ten sam…
Tess 16.01.2008 15:24
Tess
hlad je nauci..podle me jde taky o prostor v terarku ktery ma k lovu ale hlavne mas mladeho hada v p…
Kolar 16.01.2008 21:57
Kolar
Jestli se snažíš hada zimovat,tak nevidim dům,proč ho krmíš.Pri zimování si má tělo a metabolismus o…
Melda 16.01.2008 22:05
Melda
Ale já se nesnažím o zimování, právě naopak, chcu aby zimování vynechal, normálně žral a rostl. Prot…
Boss_1 17.01.2008 08:41
Boss_1
No naše korálovka kalifornská taktéž nejdřív rostla do délky až teď začíná zesilovat v těle jsou jí…
Bela 17.01.2008 09:36
Bela
Taky se mě stalo, že korálník myš zabil, začal ji do sebe soukat, pak si to rozmyslel a oslintanou j…
Boss_1 17.01.2008 11:30
Boss_1
To Boss1 - Úplně vám rozumím, to co tady popisujete je přesně to co jsem měla za problém já, myš lez…
Tess 17.01.2008 11:17
Tess
Já se tím pravidlem "že ho hlad naučí ještě chvíli řídit budu, protože vím, že korálovka narozdíl tř…
Boss_1 17.01.2008 11:51
Boss_1
To Bela - ,,Být tebou tak krmím to co ti žere a jsem ráda že žere." Přece nebude mít korálovku celý…
Tess 17.01.2008 11:32
Tess
Trochu odbočím od korálovky, ale mám podobné zkušenosti u více druhů hadů. Nejlepší lovec, co jsem m…
Curtus 17.01.2008 12:02
Curtus
Nemyslela jsem aby jí nechal celý život na holatech,spíš aby to dělal podle tvého popisu :odrostlá h…
Bela 17.01.2008 12:40
Bela
jo jo přesně tak, když had nechce myš tak zase začít od znova a pořád tak dokola dokud nebude žrát v…
Tess 17.01.2008 14:02
Tess
To Boss1 - No jo ale je rozdíl mezi odchovanými hady a hady v přírodě, ti v přírodě to mají v genech…
Tess 17.01.2008 14:09
Tess
pokud mate pocit ze vas had nema na vetsi korist krom. holatek nechte ho mesice vyhladovet a pak mu…
Tangic 12.07.2008 06:52
Tangic
Ahoj. Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá,…
anubis 29.08.2008 10:53
anubis
Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží…
Rhianna 29.08.2008 12:54
Rhianna
Zdravím, tak už žádné rady nepotřebuji :-D Po menší hladovce se vrhla na malýho džungaráka naprosto…
Rhianna 01.09.2008 07:42
Rhianna
To ta moje žere i mrtvá holata...těch se nebojí:))
anubis 01.09.2008 10:30
anubis
co by tomuhle vlaknu rekli ti co doma jako hlavni zviratka chvaji nejake ty male chlupace (mysi, kre…
vydra 01.09.2008 10:19
vydra
No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám…
anubis 01.09.2008 10:35
anubis
Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka j…
Vasek Plzeň 02.09.2008 20:44
Vasek Plzeň
nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně. Se nedivim že nežere.Neni to trochu moc.Krmit tolik myší týdně…
Melda 02.09.2008 21:57
Melda
Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každ…
Sharkie 03.09.2008 15:09
Sharkie
Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoli… poslední
Vasek Plzeň 24.09.2008 21:57
Vasek Plzeň

Nevlastníte takového neschopného lovce jen vy ale i já a určitě spousty chovatelů. Měla jsem ten samý problém, korálovka se myší bála a tak prostě radši nežrala 2 měsíce i víc,takže jsem musela přistoupit na tvrdší řešení a myš omráčit, tím pádem se myš hýbe a smeká sebou ale to už ti neschopní lovci uloví:))snad i ten váš:puff:a když ne, tak zabít myš úplně, snad si ji pak už vezme:-p...Mám užovku a ta mi myš veme skoro s ruky;-)Korálovky jsou hold neschopní lovci:-/ale samozřejmě ne všechny..Hodně štěstí

hlad je nauci..podle me jde taky o prostor v terarku ktery ma k lovu ale hlavne mas mladeho hada v prirode taky nejde nic napoprve..kazdopadne ted jsem psal co se mi dneska stolo je to v clanku to jsou dneska vybiravi(no clanku)

Ale já se nesnažím o zimování, právě naopak, chcu aby zimování vynechal, normálně žral a rostl. Protože od svého narození vyrostl jen do délky,ale pořád je tenkej jak vlásek a krmit ho pořád holátky by bylo dost divny. Navíc tu myš neodhání, ale jde po ní a těm výpadům ktery podnikne se ta myš akorát zasměje. Stejně, když had nemá o kořist zájem tak ji neodhání, ale nechá ji po sobě lozit a skákat do nekonečna, to snad víš

No naše korálovka kalifornská taktéž nejdřív rostla do délky až teď začíná zesilovat v těle jsou jí necelý tři roky kolik má nevím ale poslední svlečka měřila 118cm.Přijde mi to i logický že nejdřív rostou do dělky a až pak do šířky.A jak píšeš že pokud had nemá zájem tak nechá myš po sobě skákat to mi teda přijde dost divný,naše když nemá hlad(což se stalo jen jednou )myš zabila a nechala ležet,ale že by jí po sobě nechala lézt tomu nevěřím.Být tebou tak krmím to co ti žere a jsem ráda že žere.Ještě by jsi mohl napsat jak velký máš terárko?Někde jsem četla(myslím že tady na tera poradně)že ve stístěných prostorách had odmítá lovit,takže by to mohlo být i tím.

Taky se mě stalo, že korálník myš zabil, začal ji do sebe soukat, pak si to rozmyslel a oslintanou ji nechal ležet. Jenže jako důvod mě spíš připadalo, že je myš moc velká tak se přece nebude namáhat. A tak když myš moc dorostla tak jsem zas jak blboun letěl do obchodu koupit menší jenže hadí veličenstvo ji zas z nějakého důvodu nepřijalo. Tak jsem si před pár týdny řekl DOST, buď zežere to co dostane, nebo ať teda chcipne!! Přece nebudu hadovi dělat poskoka. Jo a rozměry terárka to rozhodně nebude. Má ter. 80x40x50 (dxšxv) což je pro takovyho trpaslíka nadstandart.

To Boss1 - Úplně vám rozumím, to co tady popisujete je přesně to co jsem měla za problém já, myš leze po hadovi, had se ji snaží chytit ale nejde mu to, už ho má v tlamě jen tak tak ale myš sebou smeká hodně se vrtí a tím pádem se vysmekne, had to zkusí tak 3 krát 4 krát a pak to vzdá, leží a myš si po něm chodí (ten kdo tady píše že je to divné, to ještě nezažil a bohužel tomu nerozumí:-/)Nevím jaké máte terárium, já mám 75x40x40, ale krmím v malém plast.boxu, protože ve velkém prostoru samozřejmě by si myš nevzal...Prostě některým korálovkám je třeba pomoct a to už jsem napsala jak, prstem klepnu myš po hlavě a je to:-[, vím docela drastické ale jinak to nejde a časem mi to ani nepřijde tak strašné...To že ho hlad naučí není až tak zcela pravda, korálovky a někteří hadi dokáži přežít jen na vodě i půl roku a vůbec jim to nevadí, a pokud chcete aby vám had sílil a rostl tak nevídím problém omráčit myš, myš se hýbe ale hadík si ji dobře ,,chňapne" a ještě zadusí tělem... Tak zkuste:puff:

Já se tím pravidlem "že ho hlad naučí ještě chvíli řídit budu, protože vím, že korálovka narozdíl třeba od hrozňy se dokáže slušně rozběhnout, ale při lovu tohoto daru:-) nikdy nevyužila. A všude se píše jak by had měl mít podmínky co nejbližší těm v přírodě a tam taky nikdo nepřijde a neřekne: "tak hadečku, tady jsem ti omráčil myšáka, budeš ho papat, nebo snad mám přinést něco jiného, třeba kaviár"

To Bela - ,,Být tebou tak krmím to co ti žere a jsem ráda že žere." Přece nebude mít korálovku celý život na holatech ne???Had potřebuje roztahovat tlamu. A po holatech mu korálovka fakt moc neporoste:-/ Hada třeba učit od holátek - odrostlá holata - odstávče - skákavky - malé myšky atd...ale nezůstat u holat!!to by měl těžké i ten dotyčný chovatel, jen by si přidal zbytečné problémy:-(

Trochu odbočím od korálovky, ale mám podobné zkušenosti u více druhů hadů. Nejlepší lovec, co jsem měl byl boaedon fuliginosus. Ten cítil myš už jak jsem vešel do místnosti, myš byla do půl minuty v terárku vždy mrtvá. Jednou mi ulovil takhle ruku, ve které jsem držel myš ve vzdálenosti asi 60cm od hada. Vůbec jsem na jeho rychlost nestihl reagovat. Momentálně mým nejlepším lovcem je p. curtus - asi 6měsíční mládě - dospělou myš vezme vždycky. Další v pořadí je 2letý p. regius - ten o ulovení kořisti vždycky hooodně dlouho přemýšlí. Nejhorší je mládě a.dumerili, kterému musím hrát pimperlové divadlo, omračovat kořist, vydržet se dívat na jeho výpady na myš bez zakousnutí , občas násilné krmení ]:( ... Chce to prostě u některých mláďat trpělivost a trpělivost a doufat, že se jednou rozežerou.
Celkově bych dal pořadí loveckých schopností mých hadů
1.b.fuliginosus
2.p.curtus
3.p.regius
4.a.dumerili.

To Boss1 - No jo ale je rozdíl mezi odchovanými hady a hady v přírodě, ti v přírodě to mají v genech po rodičích,že dokáží ulovit myš a jsou více lovečtí než ti hadi naši ,,domácí" kteří se narodí znova nám odchovaných rodičů kteří takoví dobří lovci nejsou a jejich potomky jsou na tom stejně...

pokud mate pocit ze vas had nema na vetsi korist krom. holatek nechte ho mesice vyhladovet a pak mu ji tam hodte jestli ji ani pote neulovi opakujte kazdy tyden mlade hada potrebuje spoustu pokusu aby se naucil spravny styl lovu a proste to trva vsem hadum ale kazdy to ma v sobe a zatim sem to kazdyho naucil verte mi opravdu to funguje ;-)

Ahoj. Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží se k nim a jak je u nich hnou se a ona se hned ztáhne...takle loví třeba i půl hodiny...ale už si vzala i větší hole tak jsem měla děsnou radost..snad se časem naučí.A to nežrala jednou pět měsíců. Jinak máme i getulusku 80cm a je mladší než sinaloanka a ta žere jedna báseň. Honí se za myškou po terárku a i když jí hryzne drtí jí. Včera po žrádne dokonce vyjela i po mé ruce, asi by si ještě dala.:-D

Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží se k nim a jak je u nich hnou se a ona se hned ztáhne..

:-) to jsme na tom podobně ta moje mrška-sinalojka to má stejně, ale nikdy jí to netrvá dýl jak 10min a někdy mi i přijde že je prostě jenom straší, možná to zní divně ale přijde mi že jí dělá radost když z nich cítí strach, vždycky na ně udělá výpady a potom se v klidu odplazí a jde se napít(třeba) pak se k nim zas vrátí, napadne, ale vezme až třeba na potřetí. To mi je jich ale potom líto, protože s nimi dělá doslova psí kusy. Kromě žraní odzadu zaživa si třeba udělá jen jednu smyčku kolem jejího krku zvedne jí do vzduchu a když se dotřepe tak začne baštit ::) vždy mě něčím překvapí, ale na větší kořist si zatím taky netroufne. Mrtvou potravu naprosto odmítá, tu jen očichá a jak zjistí že je mrtvá, tak zaleze do úkrytu a nevyleze z něj dokud tam ta mrtvola je a zkoušela jsem jí naříznout, hejbat s ní dávala jsem jí až k čumáku a dráždila jí, ale nic skoro jako by k ní cítila odpor ;-)Jestli máte nějaké typy jak jí to naučit, poraďte, nechci jí sice krmit mrtvolama, ale občas se stane že holata prostě nejsou :-/

No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám skrmit...a to ten člověk žádné hlodavce nechová...co potom ti, kteří je chovají. Kdo nemá rád hady asi nepochopí.

Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka je jako počasí a jde z extrému do extrému.Je to pravděpodobně pyromelana (ani odborníci ze zoo nedokážou určit druh na 100%) v délce cca 80 cm. Po koupi ve velikosti cca 60 cm i s terárkem mi nežrala asi 2 měsíce,nakonec jsem ji přesvědčíl holátky a asi po měsíci začala brát opět myšky jako u předchozího majitele. Rozežrala se jako žíravina,útočila bez váhání okamžitě a nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně.Ted mi už 6 týdnů nežere ani holata,do svlékání zatím nejde a čekám na svlečku.Nechám ji vyhladovět a pak ji zkusím nakrmit.Tak uvidíme.
Jo a brzy půjdu pro kaliforňanku,celá černá s tenkými žlutými ornamenty.Dárek pro přítelkyni(tedy hlavně pro mě).

Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každý týden, tak bych ani pokaždý ty 2 myši nedala. Záleží na jejich velikosti, ale nepsal jsi o skákavkách, takže si představuju dospělou myš. To je šílený... Aspoň že ten had má rozum...

Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoliv týdně.Myši dávám většinou skákavky,než pozřela dospělou se dost zapotila. Připadá mi,že s teplým počasím její chuť roste,s chladným klesá.Konečně mi zase začala brát holátka. Jinak je naučená brát si potravu podle chuti,holátka i skákavky si bere sama přímo z "krmící" krabičky.Pokud nesežere skákavku,po cca 15 minutách odklízím z terárka.
Sharkie a ostatní,pokud krmíte jinak,dejte mi tip.Pořád získávám zkušenosti.Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru