Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování a nežravost korálovky

Chtěl bych se optat chovatelů korálovek a těch kteří s nimi mají trochu zkušenosti. Moje korálovka kalifornská, stáří 1,5 roku, délka 60-70 cm minulej rok nezimovala, protože byla ještě prcek, ale teď se zřejmě o něco takovyho pokouší a během 3-4 měsíců slupla jen jednu malou myšku, tak by mě zajímalo jestli za takových okolností hada do jídla nutíte, nebo prostě vyčkáváte???
A ještě jedna věc- lov toho zvířete vypadá tak, že do hlodavce jen naráží otevřenou tlamou a podaří se ji kořist chytit na 50 pokus, nebo vůbec ne! Dřív to bylo k smíchu, ale teď z toho spíš brečím. Můj hrozňa to je jenom CHŇAP a potkan je ve smyčce.
Takže bych chtěl vědět, jestli korálovky jsou prostě neschopní lovci, nebo takovou trosku vlastním jenom já]:(. Takovej had by totiž v přírodě dlouho nepřežil

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj. Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá,… nový
anubis 29.08.2008 10:53
anubis
Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží… nový
Rhianna 29.08.2008 12:54
Rhianna
Zdravím, tak už žádné rady nepotřebuji :-D Po menší hladovce se vrhla na malýho džungaráka naprosto… nový
Rhianna 01.09.2008 07:42
Rhianna
To ta moje žere i mrtvá holata...těch se nebojí:)) nový
anubis 01.09.2008 10:30
anubis
co by tomuhle vlaknu rekli ti co doma jako hlavni zviratka chvaji nejake ty male chlupace (mysi, kre… nový
vydra 01.09.2008 10:19
vydra
No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám… nový
anubis 01.09.2008 10:35
anubis
Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka j… nový
Vasek Plzeň 02.09.2008 20:44
Vasek Plzeň
nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně. Se nedivim že nežere.Neni to trochu moc.Krmit tolik myší týdně… nový
Melda 02.09.2008 21:57
Melda
Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každ… nový
Sharkie 03.09.2008 15:09
Sharkie
Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoli… poslední
Vasek Plzeň 24.09.2008 21:57
Vasek Plzeň

Ahoj. Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží se k nim a jak je u nich hnou se a ona se hned ztáhne...takle loví třeba i půl hodiny...ale už si vzala i větší hole tak jsem měla děsnou radost..snad se časem naučí.A to nežrala jednou pět měsíců. Jinak máme i getulusku 80cm a je mladší než sinaloanka a ta žere jedna báseň. Honí se za myškou po terárku a i když jí hryzne drtí jí. Včera po žrádne dokonce vyjela i po mé ruce, asi by si ještě dala.:-D

Naše korálovka sinaloanka asi 70cm má taky problémy se žraním.Bojí se i malých holátek. Číhá, blíží se k nim a jak je u nich hnou se a ona se hned ztáhne..

:-) to jsme na tom podobně ta moje mrška-sinalojka to má stejně, ale nikdy jí to netrvá dýl jak 10min a někdy mi i přijde že je prostě jenom straší, možná to zní divně ale přijde mi že jí dělá radost když z nich cítí strach, vždycky na ně udělá výpady a potom se v klidu odplazí a jde se napít(třeba) pak se k nim zas vrátí, napadne, ale vezme až třeba na potřetí. To mi je jich ale potom líto, protože s nimi dělá doslova psí kusy. Kromě žraní odzadu zaživa si třeba udělá jen jednu smyčku kolem jejího krku zvedne jí do vzduchu a když se dotřepe tak začne baštit ::) vždy mě něčím překvapí, ale na větší kořist si zatím taky netroufne. Mrtvou potravu naprosto odmítá, tu jen očichá a jak zjistí že je mrtvá, tak zaleze do úkrytu a nevyleze z něj dokud tam ta mrtvola je a zkoušela jsem jí naříznout, hejbat s ní dávala jsem jí až k čumáku a dráždila jí, ale nic skoro jako by k ní cítila odpor ;-)Jestli máte nějaké typy jak jí to naučit, poraďte, nechci jí sice krmit mrtvolama, ale občas se stane že holata prostě nejsou :-/

No mě bylo řečeno, že nejsem člověk, že jsem chladná a bez citu, když se o myšky starám a pak je dám skrmit...a to ten člověk žádné hlodavce nechová...co potom ti, kteří je chovají. Kdo nemá rád hady asi nepochopí.

Ber to s rezervou.Myš je jen potrava a nikdo ti taky nenadává,že jíš kuřata.Moje korálovka Sárinka je jako počasí a jde z extrému do extrému.Je to pravděpodobně pyromelana (ani odborníci ze zoo nedokážou určit druh na 100%) v délce cca 80 cm. Po koupi ve velikosti cca 60 cm i s terárkem mi nežrala asi 2 měsíce,nakonec jsem ji přesvědčíl holátky a asi po měsíci začala brát opět myšky jako u předchozího majitele. Rozežrala se jako žíravina,útočila bez váhání okamžitě a nebyl problém sežrat 5-7 myší týdně.Ted mi už 6 týdnů nežere ani holata,do svlékání zatím nejde a čekám na svlečku.Nechám ji vyhladovět a pak ji zkusím nakrmit.Tak uvidíme.
Jo a brzy půjdu pro kaliforňanku,celá černá s tenkými žlutými ornamenty.Dárek pro přítelkyni(tedy hlavně pro mě).

Tady se člověk dozví věci. 5-7 myší je strašně moc. 1-2 jsou úměrný velikosti, kor jestli krmíš každý týden, tak bych ani pokaždý ty 2 myši nedala. Záleží na jejich velikosti, ale nepsal jsi o skákavkách, takže si představuju dospělou myš. To je šílený... Aspoň že ten had má rozum...

Tak jsem sem opět zavítal a musím se omluvit.Vlezla mi tam chybička,mělo být 5-7 myší měsíčně,nikoliv týdně.Myši dávám většinou skákavky,než pozřela dospělou se dost zapotila. Připadá mi,že s teplým počasím její chuť roste,s chladným klesá.Konečně mi zase začala brát holátka. Jinak je naučená brát si potravu podle chuti,holátka i skákavky si bere sama přímo z "krmící" krabičky.Pokud nesežere skákavku,po cca 15 minutách odklízím z terárka.
Sharkie a ostatní,pokud krmíte jinak,dejte mi tip.Pořád získávám zkušenosti.Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru