Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žebrovníci - odchov larev

Dobry den. odsadila jsem mločí vajíčka zvlášť. už začínají vylézat ze slizu v kterém se vyvýjeli. Prosím poraďte co dál, čím a jak je krmit, teplotu atd.
Změna předmětu, původně: žebrovníci (krokodýl)

Předmět Autor Datum
Pokud možno pište jen jeden příspěvek na stejné téma;-). Larvy žebrovníků odchovávejte v akváriu při…
krokodýl 23.01.2008 16:27
krokodýl
Dekuji za odpověd! Vynasnažím se, aby se ty potvůrky něčeho dožili.S pozdravem Alexandra:puff: poslední
alexandra 23.01.2008 23:47
alexandra
na www.zebrovnik.wz.cz se dozvis vse potrebne
zebrovnik 23.01.2008 23:01
zebrovnik

Pokud možno pište jen jeden příspěvek na stejné téma;-). Larvy žebrovníků odchovávejte v akváriu při normální pokojové teplotě (rostou sice pomaleji, ale míň se kazí voda), dostatečně vodu provzdušňujte a filtrujte, v podstatě jako když chováte rybičky. Začínají žrát až po rozplavání, to je tak 2 dny po vykulení. Krmte živočišnou potravou, nejmenším larvám je třeba dát drobné mikroorganismy, nálevníky a tzv. "prach", což je zooplankton přeceděný přes velmi jemné sítko (silonky), lze také nakoupit vajíčka žábronošek solných a nechat si je postupně líhnout, po pár dnech už zvládnou larvy drobnější zooplankton a roupice, po dvou třech týdnech patentky, hrubý zooplankton, nitěnky a nakonec i žížalky. Pokud se s nima nechcete moc párat, tak je nerozdělujte, ale občas se požerou a zbydou jen ty nejsilnější. Jinak je třeba je postupně rozdělovat podle velikosti. Pokud nemáte vzduchovací kámen a filtry, tak je můžete po několika ks mít v menších plastových nádobách, kde pravidelně (denně až obden) měníte část vody (odkalíte pomocí hadičky a dolijete čistou odstátou vodou). Až jim narostou přední i zadní nohy a začnou se jim zkracovat žábry, tak se blíží metamorfóza, po té již dýchají plícemi. U jiných druhů obojživelníků je nutno snížit hladinu a udělat přechod na souš nebo plovoucí ostrůvky (kus kůry atd.), ale žebrovníci jsou silně akvatičtí a tak to nepotřebují, ale pro jistotu jim můžete dát na hladinu kousek kůry nebo nechat kousek kořene či kamene vystupovat nad hladinu.
P.S.: dovolím si druhý dotaz na stejné téma vymazat, aby se nepsalo zbytečně na dvě témata a nebylo by to přehledné. Zároveň jsem pozměnil předmět (název) dotazu, aby byl přesnější. Krokodýl

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru