Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python regius - lekavost, krmení

Myslím že jsem tady přečetl hodně dotazů,ne-li všechny ohledně nežravosti krajt

Nechápu, jak můžeš tuhle otázku položit, pokud jsi si přečetl skoro vše o nežravosti regiusek, jak píšeš.

1) Máš ho doma týden a stres můžeš vyloučit?? To jsi na omylu. A jestli se domníváš, že to není stresem, protože se drží Tvé ruky, opravdu to není proto, že Tě má rád a chce být s Tebou.. On had totiž neumí projevit city, jako pes nebo kočka, což by jsi mohl vědět. Takže nech ho v klidu, netahej ho z terárka, nešahej na něj, prostě nic. Nech ho zvyknout si na nové prostředí.
2) Mám pocit, že zrovna goniatit prodává importy. Tudíž je stres ještě více umocněn.
3) Pokud jsi četl opravdu pozorně, dozvěděl by jsi se, že regiusky jsou také vybíravé. To znamená nabízet různou potravu. Od myší, přes potkany, mastomyši (které jsou jejich přirozenou potravou, ale hůře se shánějí) až po džungaráky. Džungarského křečka můžeš zkusit nabídnout pokud ti krajta nic jiného nepřijme jako poslední možnost, většinou se na nich rozkrmí (nám se na něm rozkrmil samec po půlroční hladovce), ale pozor, nekrmit s nimi pravidelně. Krajta by si na ně mohla navyknout, nemusela by chtít žrát potkany a myslim, že při dnešních cenách by se krmení celkem prodražilo.
4) Rozhodně nekrm násilím po 10 dnech, kdy ti nebude žrát. Násilné krmení přichází jako poslední možnost v případě, že had výrazně ubývá na váze a i tak by to měl provádět někdo zkušený, jelikož by jsi mohl hadovi spíše ublížit než přitížit.

Doufám, že se krajta rozežere sama. Zatím se nestresuj a opravdu ji nech v klidu. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny