Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Kobercovky"

Měl bych dotaz ohledně variegaty. Všude čtu, že jsou to strašný popelnice. Mám doma mladej párek - cca 10 měsíců staří. Samice žere jako protržená, ale samec za měsíc ani myšku. Podle slov původního chovatele, hadi normálně potravu přijímali. Vím, že měsíc není žádná tragedie, zhubl cca 10g. Ale nechápu, proč nechce žrát. Podle chování k myši to vypadá, že se jí spíš bojí. Zato proti mojí ruce startuje i přes sklo terária. Myši jsem zkoušel podávat různě staré, živé, mrtvé, naříznuté, prostě pořád nic. Jako kdyby ho někdy nějak poranila a on si to moc dobře pamatoval. Nicméně žádné stopy po zranění jsem na něm nenašel. Zkoušel jsem mu podat i mladého pískomila, ale taky nic. Původní majitel předkládal skákavky.

Jinak podmínky v teráriu jsou následující. Rozměry 120x65x60, vyhřívání zajišťuje topný kámen a žárovka, přes den svítí zářivka. Vlhkost v rozmezí 60%-65%, teploty přes den v různých místech od 26°C po 33°C noční pokles na 20°-22°C. Jako podklad je použita rašelina. Hada jsem prohlédl, nenašel jsem žádné parazity ani nic podobného.

Had je jinak velmi čilý a jak říkám, startuje na mně i přes sklo :-D většinu dne stráví ve větvích, sem tam se vyhřívá pod žárovkou a nebo na topném kameni.

Co s ním?!?!?! Poradíte?!?!
Děkuji
Igor

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny