Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem boa

Vždy když páříš dvě formy, v kterých je nějakým způsobem albinogen (albino, heteroalbino, DH sunglow, sunglow, DH snow, snow atd.), měl bys dodržovat, aby se jednalo o stejnou linii tedy buď Sharp nebo Kahl. Se salmonem můžeš pářit jakoukoli linii, protože stejně vždy získáš polovinu heteroalbino a polovinu DH sunglow, akorát potom v další generaci musíš přidat zase stejnou linii ("kompatibilní"), kterou použiješ původně, aby si získal to, co chceš. Ještě pro pochopení, co se stane při použití různých linií:
Sharp albino x Kahl albino (ssKK x kkSS)
Vzniknou všechna mláďata normálně zbarvená a heterozygotní na obě linie (sSkK)
Tyto dvojití hetero albino jedinci na obě linie by pak mohli být použitelní s oběmi liniemi, ale vždy by docházelo k "rozpouštění" jedné linie a ta by se ztrácela.

Pokud ale použiješ oba rodiče stejné výsledek je o poznání veselejší:
Sharp albino x Sharp albino (ss x ss)
Vzniknou samá albinotická mláďata (ss)

Ještě větší čurbes vznikne při páření heterozygotů odlišných linií:
hetero Sharp albino x hetero Kahl albino (sSKK x kKSS)
1/4 sSkK hetero albino na obě linie
1/4 sSKK hetero jen na Sharp albino
1/4 SSkK hetero jen na Kahl albino
1/4 SSKK normálních hroznýšů bez vlohy na albino
Samozřejmě všechna mláďata jsou zbarvena normálně, takže nepoznáte, které má jaké vlohy a prodávat by se musela jako "50% hetero Kahl/50% hetero Sharp/25% DH Sharp/Kahl" a byly by do tvorby barevných mutací poměrně bezcenní, protože by bylo poměrně náročné dalším křížením zjišťovat jejich vlohy a nakonec by ještě mohlo jít o normály bez vloh na albino.

Zase ještě dodám, že naprostá většina albínů hroznýšů u nás pochází ze Sharp linie a pokud někdo nabízí Kahl linii, tak je určitě označí tímto názvem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny